Raduljica hvali Ercega

Autor: Beta Beta
sreda 16.09.2015.
21:19
Izvor: Beta

I Miroslav Raduljica i Zoran Erceg imali su večeras veoma značajne uloge u trijumfu reprezentacije Srbije nad Češkom i plasmanu u polufinale Evrobasketa.

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Centar košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica rekao je da je njegova ekipa "nije baš na sjajan način" pobedila Češku, ali da je najvažnije da je obezbeđen plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

"Ne znam zašto smo slabo počeli, možda je zbog pritiska, ali Češka je odigrala jako dobro. Nije utakmica dobijena na baš sjajan način, ali je važno da je dobijena. Zatvarali su nam neke opcije koje su radile u ranijim utakmicama i morali smo nešto da menjamo. (Zoran) Erceg je odigrao fantastično, on nas je držao svojim poenima i igrom na niskom postu", rekao je Raduljica novinarima u Lilu.

Srbija je večeras pobedila Češku sa 89:75, ali je do velike razlike i konačne pobede došla tek u finišu meča.

"Kažem, najvažnije je da smo pobedili. Nije bilo baš dobro u prvom poluvremenu, ali smo posle pogodili neke šuteve iz daljine i zaigrali bolju odbranu i došli do pobede", rekao je Raduljica.

Protivnik "Orlova" u polufinalu, prvom za Srbiju posle 2009. godine, biće pobednik meča Italija-Litvanija. Raduljica je kratko odgovorio na novinarsko pitanje kakva su mu razmišljanja o eventualnom protivniku.

"Nema ja šta tu da razmišljam. Ko god da dođe, mi ćemo igrati svoju odbranu, svoju igru i nema šta mnogo da se priča", kratko je rekao Raduljica.

Erceg je meč završio sa 20 poena, najviše u Srbiji.

"U prvom poluvremenu smo bili mnogo nervozni. Česi su se pokazali kao čvrsta ekipa, ali smo mi u nastavku uneli svoju energiju pre svega, i svoju veru i na kraju zasluženo slavili. Ovo je samo stepenik više ka našem cilju.

Sada se okrećemo sledećoj utakmici i potpuno je sve jedno ko će to biti, jer ćemo mi igrati svoju igru. Ne treba sada da stanemo, nego treba svim snagama da se borimo za finale"
, rekao je Erceg.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
StefaNN
Thursday, 17.09.2015
01:49

Erceg je zver od igraca.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Wednesday, 16.09.2015
22:23

Mada ko god od njih bio bolji i dobar za nas, odlicno ce nam doci...

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Wednesday, 16.09.2015
22:22

Sve je to lepo, ali moraju i Kuzmic i Milutinov malo vise da se ukljuce, narocito ovaj prvi...

avatar
StefaNN
Thursday, 17.09.2015
01:48

Hahah Milutinov je najgori centar na turniru, ali mlad je, bice bolje.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 17.09.2015
12:34

Ni slucajno nije najgori, bice bolji i od Kuzmica ako vec i sada nije- zasto tako pises?