Radonjića brinu povrede igrača

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.06.2015.
16:31
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener KK Crvena zvezda Telekom Dejan Radonjić rekao je da problemi sa povredama igrača ne daju crveno-belima za pravo da u finalu plej-ofa domaće Superlige preuzmu ulogu favorita.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Prvom utakmicom u seriji u petak će početi finale plej-ofa domaće Superlige a borbu za trofej ponovo će voditi KK Crvena zvezda Telekom i KK Partizan NIS.

Govoreći o predstojećoj finalnoj seriji trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa ulazi u duele sa Partizanom kako bi prekinula niz crno-belih kada su titule u domaćem šampionatu u pitanju.

"Naš rival je jedini prvak Srbije, 13 puta uzastopni osvajač domaće lige i sigurno je da će dati sve od sebe da nastavi seriju. Respektujemo Partizan i sve što rade godinama i sigurno je da će serija biti veoma interesantna. Kvaliteti našeg protivnika su nam poznati. Realno sagledavamo situaciju, biće jako teško da ostvarimo ono što dugo želimo – da budemo prvaci Srbije" rekao je Radonjić.

Strateg Crvene zvezde Telekom apostrofirao je da će njegov tim u petak odigrati 78. utakmicu u tekućoj sezoni što je žestok ritam u kojem najviše trpe igrači.

"Mi smo probali da iz takvih okolnosti izađemo najmanje ranjeni, ali nažalost to nije bio slučaj. Boban Marjanović je trpeo veliko opterećenje tokom čitave sezone, a u utakmici sa Mega Leksom je zadobio povredu. Takođe, povredu je zaradio i Stefan Jović. Tek nakon treninga u četvrtak uveče ćemo znati kakva je situacija. Zdravstvena služba je maksimalno posvećena, ali je situacija veoma kompleksna" priznao je Radonjić.

Crnogorski trener naglasio je da će igrači koji u petak budu izašli na parket morati da nadomeste izostanak povređenih saigrača jer će samo u tom slučaju Zvezda moći da se nada uspehu.

"U pređašnjim mečevima sa Partizanom kada smo bili kompletni pokazali smo svoj kvalitet. Oni su sigurno spremni da odbrane titulu, mi na to tako i gledamo. Bio bih siguran da je prednost na našoj strani da smo kompletni, a ovako videćemo" zaključio je trener crveno-belih.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice a prvi od potencijalnih pet mečeva zakazan je za petak od 21 čas u dvorani "Pionir" kada će crveno-beli imati prednost domaćeg terena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke