Radonjić: "Znali smo šta nas čeka, moramo to da prebrodimo"

Autor: Beta Beta
nedelja 13.11.2016.
10:55
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa pokušati da se prilagodi na situaciju u kojoj se našla zbog čestih putovanja i gustog rasporeda, i osvoji bodove u utakmici protiv Cibone.

Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić
Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić

Povezane vesti

Košarkaši Zvezde sinoć su doputovali u Zagreb gde će večeras od 21.00 čas igrati protiv Cibone utakmicu devetog kola Jadranske lige.

"Cibona ima odličan tim, to je skup veoma talentovanih, iskusnih i dokazanih igrača. Grupu talentovanih momaka predvodi (Ante) Žižić, koji poseduje izuzetan potencijal. (Željko) Šakić igra u izvanrednoj formi, tu su i starosedeoci. Mi ćemo pokušati da se adaptiramo na situaciju u kojoj se nalazimo i da učinimo sve kako naš umor i potrošnja ne bi omeli pripremu za utakmicu", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Utakmica je trebalo da bude odigrana u subotu od 18 časova, ali je promenjen termin jer su igrači Zvezde zbog loših vremenskih uslova u Kazanju kasnili sa povratkom u Beograd.

"Od početka sezone smo znali kakav ćemo raspored imati i šta on podrazumeva, ali sada na sve to imamo i taj novi momenat koji nam se dogodio na putovanju iz Kazanja. To sve moramo da prebrodimo i da gledamo ka onome što nas čeka. Naš trenutni fokus i razmišljanja su isključivo vezani za Cibonu", naveo je Radonjić.

Govoreći o utakmici u Zagrebu, Dejan Radonjić je rekao da je Cibona dosadašnjim rezultatima pokazala da se sa pravom bori za vrh tabele.

Košarkaš Zvezde Marko Simonović rekao je da Cibona ima mnogo kvalitetnih igrača i da je njena prednost to što će večeras igrati na domaćem terenu, kao i to što je imala dovoljno vremena da se pripremi za duel.

"Mi smo iz Kazanja stigli u subotu rano ujutro. Umor je ogroman, ali ne kukamo. Spremni smo da izvučemo i poslednji atom snage i da u meču sa Cibonom dođemo do onoga što želimo", naveo je Simonović.

Begradski tim će nakon utakmice prespavati u Zagrebu, odakle će u ponedeljak oko 9 časova poleteti za Frankfurt na utakmicu protiv Bamberga, koja će se igrati u utorak u sedmom kolu Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke