Radonjić: "Zaslužena pobeda Žalgirisa, bili su bolji"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.12.2016.
21:59
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa večeras pokušala da odigra najbolje što može kako bi pobedila Žalgiris i ostvarila "najveću pobedu", ali da je litvanski tim bio bolji i zasluženo pobedio.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Žalgirisa sa 79:88, u 10. kolu Evrolige. Obe ekipe sada imaju po četiri pobede i šest poraza.

"Čestitam Žalgirisu na zasluženoj pobedi. Bolje su počeli, uspeli su preko spoljnih igrača šutem za tri poena da steknu prednost. Mi smo podigli kvalitet odbrane, bili bolji u nastavku, dostigli ih. U trećoj četvrtini smo nastavili da držimo rezultat, stekli blagu prednost, ali u trenutku kada treba da se udje u završnicu postali smo slabiji. U poslednjoj četvrtini smo promašili bacanja, oni su to vešto iskoristili, bili bolji od nas. Bilo je previše grešaka koje su uticale na našu igru", rekao je Radonjić posle utakmice.

"Na ovom nivou nije jednostavno da se priprema i igra protiv dobrih protivnika u ligi gde nema slabijih. Sve su to kvalitetne ekipe, neko je teži protivnik, neko mnogo teži, a neki najteži. Ovo je bila najteža utakmica, možda svima nije izgledalo tako, ali meni jeste. Svaki dan radim sa igračima, znamo šta radimo. Bila bi ovo najveća pobeda da smo uspeli", naveo je Radonjić.

On je dodao da su oscilacije normalne u ovakvom sistemu takmičenja, koji utiče na kvalitet igre.

"Pokušali smo sve da odigramo najbolje što možemo, ali bili su bolji od nas i ja im čestitam", naveo je trener Zvezde.

Žalgiris je imao 15 skokova više od Zvezde, a upitan da li je umor centara razlog toga, Radonjić je rekao: "Umor nije razlog, nema dileme".

On je, odgovarajući na pitanje oko dolaska novog centra, rekao da bi, ako može, Zvezda trebalo da dovede pojačanje, ali ne bilo koga.

"Previše smo bili dobri, a sad da dovedemo nekog... Situacija nije idelana. Ako budemo morali u nekom trenutku da se spasavamo...", rekao je Radonjić.

Upitan da prokomentariše igru Nejta Voltersa, koji je postigao 15 poena, Radonjić je rekao: "Nisam zadovoljan nijednim igračem kada izgubimo, a zadovoljan sam svima kada dobijemo".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr_znate_koji
Saturday, 03.12.2016
14:15

Tako gospodski... Nama nije svojstveno da placemo i zalimo se na sudije pa cak i kad imamo razloga za to. Bolji su bili, zasluzena pobeda. Nemamo gde da zurimo, nismo u situaciji da se trkamo sa bogatima. Jedino bitno sto moramo, a to je da svake sezone igramo Evroligu.