Radonjić zadovoljan posle nove pobede

Autor: Beta Beta
utorak 11.04.2017.
21:14
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle večerašnje pobede nad Cedevitom da je zadovoljan što je njegov tim ispunio prvi cilj, a to je odbrana domaćeg terena u finalu plej-ofa Jadranske lige.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poveli su večeras sa 2:0 protiv Cedevite u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su u drugom meču u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedili sa 84:73.

"Želja i cilj u ova dva meča bili su da budemo bolji od Cedevite i to smo uspeli da uradimo. Zadovoljan sam zbog toga", rekao je Radonjić novinarima posle meča.

"Meč je bio drugačijeg početka od onog juče i na to se nadovezao dobar napad koji je omogućio da imamo značajnu prednost u prvom poluvremenu koju smo održavali u 20 minuta nastavka", rekao je Radonjić.

On je dodao da je Cedevita u drugom delu pokazala karakter i da je to očekivao. Trener Zvezde naveo je da je njegova ekipa uspela da izdrži nalet hrvatskog tima i da mu nije dozvolila da u potpunosti ugrozi veliku prednost.

Finalna serija Jadranske lige sada se seli u Zagreb, a Radonjić je rekao da očekuje od Cedevite da pokaže da je "sastavljena da se vrati u Evroligu".

"Oni su ekipa koja ima kvaliteta, potencijala i iskustva, a večeras su pokazali da imaju i karakter, koji će biti značajan u sledećem meču", rekao je on.

Radonjić je rekao da od svog tima očekuje da pokaže svoj pun potencijal "u ovom trenutku" i da će uspeti da pobedi i "osvoji titulu koju želi".

On je zahvalio navijačima Zvezde na podršci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 11.04.2017
22:54

Najhrabriji ce otici svakako, tamo cemo zavrsiti posao i osvojiti Aba titulu, najverovatnije vec u trecem mecu...mislio sam da ce tek tada Boutrajt nastupiti, i da ce se Cedevita maksimalno istrositi i dobiti nas nekako, ali da cemo onda u cetvrtoj tekmi uspeti da slavimo titulu, ali sada sam prilicno siguran u metlanje Vitamina u tri meca...Boutrajta su forsirali ovde iako su videli da smo napadacki jako dobri u ovoj utakmici, iako je on dobro igrao, uzasan je to potez bio...povredio se u svom 22 minutu na terenu, sigurno da bi igrao i do 35-og sto je velika greska, jer je povreda naprosto visila u vazduhu...Izgubili su mec koji nisu mogli nikako da dobiju protiv nas ovako suterski raspolozenih, i pored toga izgubili su definitivno i najboljeg igraca. Ovo ce po svemu sudeci, biti nikad lakse osvojena Jadranska liga, iako je sve ukazivalo da ce biti drugacije, jer smo imali ogromnih problema. Ipak, zbog visestrukih benefita dugogodisnjeg igranja u eliti Evrope sa najboljima, i naseg konstantnog jacanja, celicenja u teskim i napornim uslovima, postali smo vec sad daleko jaci od najblizih pretendenata i izazivaca za titulu. Evidentan je nas napredak i celokupnog naseg sistema, jer bez obzira na imena u timu, na budzet i sastav ekipe, mi smo sve bolji, svake godine sve jaci i uigraniji, iako nam odlaze najbolji (prosle sezone Cirbes-Miler-Kinzi sa 50 poena u rukama). U narednim godinama cemo poprilicno odmaci svim konkurentima za tron Jadrana, veliki rad celokupnog sistema ce se itekako videti, odlicno i pametno se radi i ovo je tek pocetak dominacije. Na temeljima nastaju carstva i brojni uspesi potom, a mi smo iste sada stvorili i bicemo sve jaci....