Radonjić zabrinut pred finale

Autor: Boban Filipović
četvrtak 11.06.2015.
19:07
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Razlog je zdravstveno stanje u crveno-belom taboru...

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić istakao je da su crveno-beli potrošeni u završnici sezone, ali i silno motivisani da dođu do trofeja.

"Ulazimo u sam kraj ove veoma naprone sezone. U petak igramo 78. utakmicu, a 10. meč protiv Partizana. Naš rival je jedini prvak Srbije, 13 puta uzastopni osvajač domaće lige i sigurno je da će dati sve od sebe da nastavi seriju. Respektujemo Partizan i sve što rade godinama i sigurno je da će serija biti veoma interesantna. Kvaliteti našeg protivnika su nam poznati. Realno sagledavamo situaciju, biće jako teško da ostvarimo ono što dugo želimo, da budemo prvaci Srbije"  na kratko je zastao Radonjić, a potom pričao o problemima sa kojima se susreću crveno-beli.

"Plejof ABA lige je doneo ogromnu potrošnju, a odmah je usledio nastavak Superlige Srbije gde smo igrali utakmice u neverovatnom intenzitetu. Posledica toga bile su povrede. Mi smo probali da iz takvih okolnosti izađemo najmanje ranjeni, ali nažalost to nije bio slučaj.

Boban Marjanović
je trpeo veliko opterećenje tokom čitave sezone, a u utakmici sa Mega Leksom je zadobio povredu. Takođe, povredu je zaradio i Stefan Jović. Tek nakon treninga u četvrtak uveče ćemo znati kakva je situacija. Zdravstvena služba je maksimalno posvećena, ali je situacija veoma kompleksna."
rekao je trener Zvezde, a zatim nastavio:

"Ne znamo još da li ćemo u kompletnom sastavu nastupati. Lakše bi nam bilo da budemo kompletni, ali moramo da budemo spremni i ako to ne bude slučaj. Nadam se da će zdravi igrači prepoznati situaciju i dati i više od svog maksimuma. Motivacija nam ne fali. Očekujem da će ambijent biti dobar i da neće biti polemike oko stvari koje su manje bitne, a da će se debata voditi samo o dešavanjima na terenu. Nadam se da neće biti priče o sudijama kao svih prethodnih godina, a da će pobednik na kraju biti bolji tim."  istakao je Radonjić.

Strateg Crvene zvezde Telekom je potom upitan kako će problemi sa povredama uticati na ekipu.

"U pređašnjim mečevima sa Partizanom kada smo bili kompletni pokazali smo svoj kvalitet. Oni su sigurno spremni da odbrane titulu, mi na to tako i gledamo. Činjenica da oni u svojim redovima imaju samo tri igrača koji nisu bili prvaci Srbije, govori dovoljno za sebe. Sećam se situacija u plejofu kada smo imali pred polufinale specifične analize i u zavisnosti od toga ko analizira i sa kom idejom uloga favorita je bila promenljiva. Bio bih siguran da je prednost na našoj strani da smo kompletni, a ovako videćemo." rekao je Radonjić koji je potom pričao o ulogama favorita u ovom meču.

"Mi smo od polufinala ABA lige odigrali čak 18 mečeva. Odigrali smo najviše mečeva od svih ove sezone i potrošnja je bila ogromna. Sistem takmičenja Superlige je takav kakav jeste i ne želimo da stvaramo opterećenje razmišljajući o tome. Kako je nama, tako je i njima. Da su u ekipi svi spremni, siguran bih bio da ćemo adekvatno izneti svih eventualnih pet mečeva, a ovako ćemo videti kako se razvija situacija."
– rekao je Radonjić, a zatim istakao ambicije svoje ekipe.

"Smatram da će obe ekipe bez obzira na okolnosti pokušati da odigraju kako su igrale većim delom sezone. Moja je želja da odigramo bolje u odbrani u odnosu na prethodni meč jer ono što smo prikazali nije bilo dovoljno da se savladaju i slabiji timovi od Partizana. Naš atletski kapacitet, koji postoji, je zbog intenziteta igranja ove sezone delimično potrošen. Ipak, taj kvalitet koji imamo želimo da prenesemo i na ostale segmente igre. Ponavljam, kako je nama, tako je i njima pa svaka dalja priča o tome je suvišna."
zaključio je Radonjić.

Finalna serija počinje u petak (21h), šampion će biti tim koji prvi stigne do tri pobede, Zvezda ima prednost domaćeg terena, sve utakmice igraju se u beogradskoh hali 'Pionir'.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cika anonimni
Thursday, 11.06.2015
19:18

Naravno da je zabrinut kad igra protiv jedinog sampiona Srbije ali provokacije na stranu :D sigurno ce im biti tesko protiv Partizana be Marjanovica i Jovica koji su dosta bitni za CZT Jovic je fenomenalan degfanzivac i koristan igrac a o Marjanovicu ni da ne pricam...