Radonjić veruje!

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.12.2015.
14:51
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da savlada Bajern iz Minhena i plasira se u Top 16 fazu Evrolige.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Utakmica izmedju Zvezde i Bajerna igra se sutra od 19.00 u hali Pionir.

"Došli smo do poslednjeg kola prvog dela evroligaškog takmičenja, u grupi o kojoj smo puno pričali od prvog dana. I na kraju, podatak da se zna 13 timova koji prolaze, a da se čak dva čekaju iz naše grupe, dovoljno govori o tome u kakvoj smo grupi bili. Dovoljno govori o kvalitetu, neizvesnosti...", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Crvena zvezda sutra dočekuje Bajern u utakmici 10. kola Grupe A Evrolige. Crveno-belima je potrebna pobeda kako bi izborili plasman u Top 16 fazu tog takmičenja.

"Došli smo do duela protiv Bajerna... U jednom trenutku sigurno nije izgledalo da ćemo danas sa četiri pobede čekati 10. kolo, već su analize bile drastično suprotne. Da nam je neko rekao da ćemo danas imati četiri pobede i duel za prolaz protiv Bajerna, sigurno bismo to prihvatili i bilo bi malo i iznenađenja da li je to moguće", rekao je Radonjić.

Bejern je, kako je rekao Radonjić, pokazao da dobro igra u gostima ove sezone i dodao da nemačka ekipa ima kvalitet i veliko iskustvo.

"Imali su te dve pobede protiv Himkija, loptu za pobedu nad Realom, imali su dobar rezultat pred kraj meča u Istanbulu...Dolaze kod nas, verujem da možemo da savladamo Bajern u atmosferi koja će sigurno biti prepričavana danima posle meča. Medjutim, moramo da odigramo kvalitetno, skoncentrisano, odgovorno, da na čvrstinu odgovorimo čvrstinom, da odigramo pametno u napadu", naveo je Radonjić.

"Svesni smo da neće biti nimalo lagan zadatak, ali želimo da to uradimo i verujem da ćemo na kraju mi biti ti koji ćemo ići dalje", dodao je on.

Marko Simonović se povredio na utakmici protiv Mega Leksa, pa je novinare zanimalo da li će on zaigrati u sutrašnjem meču.

"Ne raduje me takva situacija, jer ih je bilo toliko od početka, pa se dosta toga i pričalo, ali generalno smo stalno ostajali u nekim trenucima bez bitnih igrača. Simonović i ako bude mogao da igra, pitanje je da li će moći da pruži ono što je pružao u poslednje vreme i da li će moći da pruži doprinos u oba pravca", kazao je Radonjić.

"Distorzija skočnog zgloba je lakše prirode, ali iziskuje određeno mirovanje. Naša zdravstvena služba radi sve da se to dodatno ubrza. Večeras ćemo imati malo konkretniju informaciju, ali ulazimo u opterećenje kad je to u pitanju", dodao je trener Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Arsenal i Partizan 1
Thursday, 17.12.2015
17:21

Cuj vjeruje ,jok ne vjeruje da moze dobiti Bajern u pioniru ..i realno su favoriti i to veliki u tom mecu ,a on kao da igra sa Barsom i to u gostima pa kao vjerujemo da mozemo nesto napraviti..sta pravis zrtvu antitreneru.