Radonjić: "Važno je da smo ponovo kompletni"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.04.2015.
13:59
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić osvrnuo se na jučerašnji poraz od Žalgirisa i kao najvažniju pojedinost sa utakmice u Kaunasu naveo činjenicu da je ekipa posle dužeg vremena ponovo bila kompletna.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doživeli su u petak deseti poraz u TOP 16 fazi Evrolige pošto ih je u Kaunasu savladao Žalgiris rezultatom 76:70.

U danu koji je predviđen za povratak u Srbiju trener Dejan Radonjić izneo je svoje viđenje onoga što se dešavalo u duelu sa šampionom Litvanije.

"Početak meča sa obe strane protekao je u dobrim odbranama, ali je Žalgiris u drugom delu druge četvrtine uspeo da napravi dvocifrenu prednost. U tom periodu smo napravili dosta grešaka, što je prouzrokovalo mnogo bolju igru Žalgirisa u napadu. Jednostavno to su iskoristili na pravi način" rekapitulira viđeno Radonjić.

Žalgiris je na poluvremenu imao 13 poena prednosti (40:27), ali je Zvezda uspela serijom 9:0 na startu treće četvrtine da se ekspresno vrati u meč.

"U nastavku smo odreagovali veoma kvalitetno. Igrali smo veoma čvrsto i agresivno u odbrani, napad je takođe odlično funkcionisao. Uspeli smo da stignemo vođstvo Žalgirisa i u poslednjoj četvrtini čak da dođemo do šest poena prednosti. Međutim, nismo uspeli da utakmiu prelomimo u našu korist" dodao je Radonjić.

Poraz od Žalgirisa nije imao uticaj na takmičarske ciljeve crveno-belij u Evroligi pa je Dejan Radonjić lako uspeo da izvuče pozitivne stvari iz utakmice u Kaunasu.

"Veoma je bitno istaći da je u duelu sa Žalgarisom Branko Lazić ponovo bio na parketu posle 40 dana odsustva zbog povrede. Takođe, posle meča pauze zaigrao je i Markus Vilijams i veoma je bitno da smo kompletirali redove za sve ono što nas čeka u nastavku sezone. Nadam se da ćemo u narednom periodu svi biti maksimalno spremni za izazove koji nas očekuju" istakao je Radonjić.

Crveno-bele u narednom periodu očekuje gostovanje Metalcu u Valjevu a potom i duel sa Panatinaikosom u poslednjem kolu TOP 16 faze Evrolige, što će biti uvertira za najvažniji deo sezone.

Od 14. aprila Crvena zvezda Telekom ulazi u polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige sa Partizanom a pobednik će pored šanse da se bori za trofej plasmanom u finale obezbediti mesto u Evroligi za sezonu 2015/2016.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke