Radonjić: "Važan svaki meč u ABA ligi"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.10.2016.
12:04
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde mts nastavljaju takmičenje u regionalnoj ligi gostovanjem Krki, a trener Dejan Radonjić pred put u Novom Mesto podvlači važnost predstojećeg meča.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije i regionalne košarkaške lige putuje danas za Sloveniju na utakmicu 5. kola ABA j.t.d. lige sa Krkom iz Novog Mesta. Crveno-beli su sezonu otvorili sa četiri uzastopne pobede, ali je u četvrtak usledio neprijatan poraz od Darušafake na startu Evrolige.

"Posle evroligaškog meča sa Darušafakom, nastavljamo ABA ligu u Novom Mestu. Očekuje nas meč sa timom koji je napravio dosta korekcija između dve sezone, počev od trenera. I prethodnih sezona nam se događalo da moramo da izvlačimo maksimum u utakmicama koje smo igrali u dvorani 'Leon Štukelj'" kaže pred put u Sloveniju Dejan Radonjić.

Crvena zvezda mts je u prva četiri kola ABA j.t.d. lige upisala četiri ubedljive pobede, da bi u četvrtak ispustila trijumf u neizvesnom meču sa turskom Darušafakom.

Strateg crveno-belih u Novom Mestu može da računa na sve raspoložive snage pa podvlači da je će njegova ekipa i ovoga puta ići na pobedu.

"Svaki meč u ABA ligi je važan, želimo da dođemo do pobede u Novom Mestu, ali smo svesni da ćemo morati da uraditimo puno toga dobrog tokom meča, kako bi stigli do cilja" dodaje Radonjić.

Kapiten šampiona Srbije Luka Mitrović izrastao je u tragičara na meču sa Darušafakom ali poručuje da poraz u Evroligi ne sme da izbaci ekipu iz ritma.

"Svakako da ne smemo da dozvolimo da nas poraz od Darušafake omete, ili ostavi bilo kakvog traga na nama. Već smo i ranije govorili, naša prioriteti se znaju, a to su pobede i što bolji rezultat u ABA ligi. Zato želimo da odigramo dobru utakmicu protiv Krke i osvojimo bodove" rekao je Mitrović.

Crveno-beli se odmah nakon odigrane utakmice u Novom Mestu, koju će direktno prenositi TV Arena Sport na svom prvom kanalu od 18 časova, vraćaju za Beograd, gde će se pripremati dva dana za meč sa Galatasarajem.

Put u Istanbul planiran je za četvrtak, a meč 2. kola Evrolige igra se u petak. Već u nedelju od 21 sat, crveno-beli dočekuju Igokeu u utakmici 7. kola ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke