Radonjić: "Treba biti realan, Darušafaka će se boriti za fajnal-for"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.10.2016.
14:25
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde mts Dejan Radonjić rekao je danas da je u predstojećoj utakmici u Evroligi Darušafaka favorit, ali da njegova ekipa u dobroj atmosferi dočekuje taj duel, posle pobeda u Jadranskoj ligi.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mts igraju sutra od 21 čas u hali "Aleksandar Nikolić" protiv turske Darušafake, utakmicu prvog kola Evrolige.

"Počinje novi format Evrolige sa 16 klubova, 30 mečeva. To je istorijski format, a mi smo se našli tu. Ogroman kvalitet je prisutan i svi klubovi imaju visoke ambicije. Treba biti realan i znati gde se trenutno nalazimo. U dobrom ambijentu dočekujemo duel sa Darušafakom, posle serije pobeda u Jadranskoj ligi" kazao je Radonjić.

Crveno-beli su u prethodnoj sezoni izgubili obe utakmice koje su protiv Darušafake igrali u TOP 16 fazi, a taj turski sastav je tokom leta napravio dosta promena na bolje u stručnom štabu i rosteru.

"Oni su favoriti s obzirom na to kako su počeli sezonu, kakav su tim napravili i kakvog trenera su doveli (Dejvida Blata), koji je njihova najbolja karika
", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Dejan Radonjić je naveo da njegova ekipa ima pravo da se nada pobedi.

"Moramo mnogo toga dobrog da uradimo, da iznenadimo goste i prevaziđemo sebe. Darušafaka će se boriti za 'fajnal-for', napravili su mnogo promena što najbolje govori dolazak Blata. Znamo kakav nas posao očekuje", rekao je on.

Trener Zvezde dodao je da novi igrač Petar Rakićević neće biti u sastavu za sutrašnju utakmicu, a da su svi ostali igrači spremni.

Upitan da li će klubovi koji su finansijski ograničeni uspeti da opstanu u Evroligi, Radonjić je rekao da je "očigledno da su te tendencije prema onome što se dešavalo između dve sezone", misleći na zategnute odnose Evrolige i FIBA Evropa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke