Radonjić: "Teško je reći u kom sastavu ćemo igrati"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.02.2017.
15:31
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić rekao je da njegov tim mora da razmišlja o prvom narednom tereningu i da u datom momentu ne može da kaže koga će imati na raspolaganju za mečeve u nacionalnom kupu.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Nakon još jednog trijumfa u regionalnoj ABA ligi koji su u utorak ostvarili na gostovanju Karpoš Skolima košarkaši Crvene zvezde mt:s jutros su doputovali u Niš na završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Aktuelni šampion Srbije odradiće u popodnevnim časovima prvi trening u niškom "Čairu", a trener Dejan Radonjić rekao je da zbog problema sa povredama igrača ne može da razmišlja ni o prvoj sledećoj utakmici već samo o treningu.

"U situaciji smo kada moramo da razmišljamo i o pravom treningu i o utakmici koja dolazi. Čak i da smo kompletni ponašali bi se na isti način u pripremi za ovaj turnir" objasnio je Radonjić.

Strateg crveno-belih u utorak je izjavio da se među igračima čiji se nastup u Nišu dovodi u pitanje nalaze Nejt Volters i Milko Bjelica, dok Nemanja Dangubić sigurno neće igrati iako je sa ekipom otputovao u Niš.

"Teško je zaista precizno reći u kom sastavu ćemo igrati. Nejt Volters nije teže povređen, ali je njegov nastup neizvestan.. Milko Bjelica će pokušati da počne sa radom, ali da li će i on biti spreman, videćemo. Što se tiče Nemanje Dangubića, detaljnu procenu njegovog zdravtsvenog stanja imaćemo po završetku kupa. Nadam se svakako da će 'roviti' i bolesni biti bolje" dodao je Radonjić.

Crvena zvezda mt:s na startu završnog turnira Kupa Radivoja Koraća treba da odmeri snage sa liderom Košarkaške lige Srbije, ekipom Vršca.

"Nalaze se na prvom mestu u KLS i u svom sastavu ima igrače koji su igrali i na višem nivou takmičenja, predvođeni su trenerom koji je dve sezone sa velikim uspehom vodio ABA ligaša ekipu Metalca, i osvojio titulu prvaka Evrope sa mladom reprezentacijom. Ipak, u ovom trenutku razmišljamo o sebi" poručuje Zvezdin trener.

Završni turnir Kupa Radovija Koraća i ove godine se održava u niškom "Čairu", a zvaničan program počinje četvrtfinalnim duelom FMP-a i Spartaka. Upravo će bolji iz tog susreta na megdan Zvezdi ili Vršcu u subotnjem polufinalu.

Crveno-beli svoj prvi meč na turniru u Nišu igraju u četvrtak od 19.30 uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobar977
Wednesday, 15.02.2017
18:56

Zvezda je pod pritiskom jer je igrace stigao umor i pocele su da se desavaju povrede, mi sa druge strane smo navikli na povrede tim je star i skrpljen od povredjenih igraca. Zvezdi idu dve jako vazne utakmice Galatasaraj i Bamberg i sada je za njih ovaj period jako vazan. Nama posle ove utakmice dolazi Paok koji cemo lagano da dobijemo u bratskoj atmosferi a i da ne dobijemo to takmicenje je nebitno i finansijski skoro da nista ne donosi i posle toga u Aba ligi nikakve teske utakmice nemamo da igramo i bilo bi bolje da budemo cetvrti jer bolje je igrati na dve sa Zvezdom a ne na tri utakmice. Svakako je Zvezda kvalitetnija i veliki je favorit sa kakvim god sastavom da izadje, sa druge strane ako Bjelica i Volters ne budu igrali (plus duze odsutni Dangubic) i ako mi odigramo na nekom visokom nivou energetskom i suterskom imamo neke sanse. Iskreno, Zvezdi je vaznije da igraju Jovic i Kuzmic nego Volters i Bjelica.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 15.02.2017
16:52

Радоња Докторе најпаметније би било да играш са комбинованим саставом.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 15.02.2017
16:50

Njima kup dolazi u nezgodno vreme, roviti su, posle kupa imaju odlucujuce utakmice u EL, a za 4 dana moraju odigrati tri utakmice(ako zele da osvoje) u kojima ne mogu dobiti nista, a mogu izgubiti puno, a i mi u nista boljoj situaciji nismo jer u najboljem/najgorem slucaju cemo za 9 dana odigrati 6 utamica.

avatar
TIŠINA TAMO
Wednesday, 15.02.2017
16:42

Ne brinem ja za vas , kad je teško tu su slobodna bacanja

avatar
Sampioni u boćanju
Wednesday, 15.02.2017
20:03

Nisi smislio nista pametnije da napises ? Ponestalo ti 'istinitih' argumenata..hahahahahahahahahahahahahahahahaha

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.02.2017
21:23

Jednom ce sudije da dozvole pravo evroligasko sudenje, cvrstu igru, jaku odbranu, bez seckanja igre sa faulovima, i tada ce nastati totalna tuga za ove kojima nesto nije jasno oko broja slobodnjaka, koji su uglavnom svi cisti kao suza, pogotovo ovi faulovi na polovini terena i daleko od kosa...al' dobro, bice srece i pustice se prava muska igra, pa kad neko jedva 40 poena dobaci za 34min igre, pitacemo ih tada koji im je izgovor. Mi smo najbolja odbrana u citavoj Evropi, sistem koji se razvija godinama, poput Olympiakosa, indenticno organizovano i agresivno igramo.... statistika kaze jasno da je kkp najgori u segmentu odbrane i da svi imaju mnogo vise faulova protiv njih, kao i mnogo vise skokova, dok ista statistika govori da je Zvezda tim sa najmanje primljenih koseva u EL, i to nije slucajno, a i lopte otimamo kao od sale, kad se trudimo i kada smo raspolozeni za to....bice im sve jasnije, samo polako....