Radonjić: "Takmičarski u Kaunasu"

Autor: Beta Beta
sreda 01.04.2015.
16:34
Izvor: Beta

Strateg Crvene zvezde Telekom najavio je da će ekipa biti kompletna za duel u Kaunasu kao i da će utakmici sa Žalgirisom pritupiti takmičarski iako su izgubljene šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je danas da će njegovi košarkaši pokušati da savladaju litvanski Žalgiris, iako ta utakmica neće imati rezultatski značaj za njegovu ekipu.

"Bez obzira na to što je utakmica sa Žalgirisom bez opterećenja kada smo mi u pitanju, želimo da odigramo dobro i pokušamo da dođemo do još jedne pobede u Evroligi", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Zvezda će u petak gostovati Žalgirisu u okviru 13. kola TOP 16 faze Evrolige. Na utakmicu u Litvaniji putovaće i Branko Lazić, koji nije igrao duži period, ali i od nedavno povređeni Markus Vilijams.

"Očekujem da Vilijams bude u konkurenciji, dok će Laziću posle duge pauze od 40 dana biti potrebno vreme da podigne nivo spreme", kazao je trener crveno-belih.

Kada je reč o Lazićevoj povredi, Radonjić je rekao da je Lazićeva pauza zbog povrede duža nego što je to uobičajeno jer nije želeo da ga dodatno optereti, već da ga postepeno vraća u treninge.

"Žalgiris je bivši šampion Evrope, savladao nas je u prvoj utakmici i tu nedostatka motivacije ne može da bude. Takmičarski ćemo prići tom duelu, kao i Metalcu i Panatinaikosu posle toga", rekao je Radonjić.

On je dodao da ne očekuje da dugo putovanje u Kaunas, a potom i gostovanje u Valjevu mogu da utiču na ekipu pred duele sa Partizanom u polufinalu Jadranske lige.

"U ovakvom ritmu smo čitave sezone i kvalitetno smo reagovali. Možda ne najboljom partijom. Jeste put težak, znali smo za njega i ranije i ne razmišljamo previše o tome", rekao je trener Zvezde.

Utakmica u Kaunasu igra se u petak od 18.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke