Radonjić: "Svako ima svoju muku i probleme"

Autor: Beta Beta
nedelja 09.04.2017.
19:25
Izvor: Beta

Komentarišući kadrovsku situaciju u svojoj i ekipi Cedevite pred početak finalne serije ABA lige trener Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić rekao je da svako ima svoju muku i da je najvažnije da se upiše startna pobeda.

Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić
Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić rekao je danas da su njegova ekipa i Cedevita zasluženo u finalu Jadranske lige i da će crveno-beli dati sve od sebe da finalnu seriju počnu pobedom.

"Jasna je važnost finala, pričalo se puno o tome od početka sezone i kada je bilo potrebno. Znamo šta nam je prioritet ove sezone, to je osvajanje ABA lige. Realno je da Cedevita i mi budemo u finalu. Cedevita je napravljena da se vrati u Evroligu, ima kvalitet i iskustvo. Ima i unutrušanju dobru igru, kao i spoljne igrače. Nadomestili su izostanak Rajana Boutrajta protiv Partizana i pokazali su da mogu jako dobro da igraju bez njega, što ni malo nije lako", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Finalna serija Jadranske lige počinje sutra utakmicom u Beogradu od 19.00. Druga je na programu u utorak, a potom se serija seli u Zagreb. Šampion regionalnog takmičenja postaće ekipa koja prva stigne do tri pobede.

"Bez obzira na to što igramo bez Stefana Jovića i ritam takav kakav jeste, a nije human uopšte, raspored je jedini moguć. Možemo i pokušaćemo, fokusirani smo na prvi meč, da damo sve od sebe da pobedimo", rekao je Radonjić.

Dejan Radonjić je naveo da se nada da će njegova ekipa, osim izostanka Jovića, biti kompletna.

"Primorani smo dnevno da pratimo te okolnosti. Jović ne igra, to se zna od ranije, videćemo na dan utakmice kakvo će stanje biti ostalih. Ne smem da razmišljam drugačije, nadam se da ćemo biti kompletni. Ovi napori, ne samo u poslednje vreme, već duže vremena, sigurno da ostavljaju trag. Bez obzira na to, tim koji bude izašao mora da ima jasnu ideju i želju", rekao je Radonjić.

Probleme s povredama ima i Cedevita koja neće moći da računa na Rajana Boutrajta i Marka Arapovića, ali i trenera Veljka Mršića.

"Svako ima svoje probleme... I mi i oni smo oslabljeni, ali idemo da igramo za prvaka ABA lige i da vidimo ko će u Evroligu sledeće sezone. Najlepše bi bilo da smo svi zdravi i kompletni, i da je Veljko Mršić na njihovoj klupi. Koliko je kome teško, mislim da je trenerima najteže, što je normalno, svako ima svoju muku", rekao je Radonjić.

I košarkaš Zvezde Luka Mitrović rekao je da se nada da će njegova ekipa finale početi pobedom.

"Došli smo do samog kraja, sledi veliko finale. Znamo koliko znači finale i šta donosi. To nam je bio prioritet, drago mi je da smo ga ispunili i sada je pred nama drugi cilj - osvajanje ABA lige", rekao je Mitrović.

"Biće teško. Mečevi Zvezde i Cedevite su uvek zanimljivi. Priželjkujem naše dobro zdravlje i da damo sve od sebe, da odbranimo domaći teren i otvorimo finalnu seriju pobedom", dodao je on.

Trener Cedevite Veljko Mršić je naveo da zdravstvena situacija u ekipi nije idelana, kao i da niko u timu ne oseća pritisak. 

"Želim da čestitam Zvezdi na odličnoj sezoni, igrali su iznad svih očekivanja. Malo su pali u poslednje vreme, ali to ne može poremetiti moj utisak o tome kako su igrali. Bili su primer svima, pa i nama... Mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo ABA ligu", rekao je Mršić.

"Nemamo nikakav pritisak, jer igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi. Istina da smo uvek tu za titulu i Evroligu", dodao je Mršić.

Košarkaš Cedeve Luka Babić rekao je da su beogradska i zagrebačka ekipa zasluženo u finalu.

"Očekivano i zasluženo finale, pokazali smo najviše ove sezone. Jedva čekamo da počne, to su utakmice za koje radimo cele sezone. Čeka nas paklena nedelja. Nedostajaće nam dva igrača i trener, ali se nadamo da se to na terenu neće videti. Neka sve prodje u fer i korektnoj atmosferi, i neka bolji pobedi", rekao je Babić.

Početak konferencije za novinare u beogradskom hotelu Kraun Plaza kasnio je jer se ekipa iz Zagreba zadržala na graničnom prelazu.

"Izvinjavamo se zbog kašnjenja. Bila je gužva na granici, a potom smo morali i da usporimo jer nas je zaustavila policija i zatražila da poštujemo propise", rekao je Mršić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 09.04.2017
20:07

Ove zaustavila policija da im poruci ko je ovde sampion, i da postuju to pored propisa, i da se ne segace mnogo, kao neki koje je karma dovatila zbog toga...Sutra bice jako zanimljivo, oni slabiji za 20% zbog izostanka Boutrajta i Arapovica, dok mi za bar 30% katastrofalnim problemima ubedljivo najznacajnijeg igraca u timu -Jovica...Mnogi su saglasni sa time da je Poceko veoma dobar trener, odlican motivator, i sigurno da ce im tim igrati dobro, tako da Pionir mora da progovori sutra. Najbitnija utakmica u seriji pocinje, kada se ona dobije, sve ide lakse.

avatar
Old_school
Sunday, 09.04.2017
19:41

Svi se slazu da je Zvezda ove godine igrala odlicno u EL. I da je igrala odlicnu kosarku. Svi osim grobara kojima je EL nikad slabija. Simpaticno.

avatar
Revolt revolta
Monday, 10.04.2017
15:24

Pa jeste EL nikad slabija,ne igraju London Towersi i ostali velikani kosarke :D