Radonjić: "Svaka pobeda je ogromna, ali nema priče o TOP 8!"

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.12.2016.
22:48
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić rekao je večeras da je izuzetno zadovoljan igrom njegove ekipe i načinom na koji je ostvarena pobeda protiv Makabija.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s večeras su u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" ubedljivo pobedili Makabi sa 83:58 u 12. kolu Evrolige i tako ostvarili peti trijumf u tom takmičenju.

"Čestitke igračima na jednoj odličnoj partiji. Zahvalio bih se navijačima koji su bili divni. Zajedno smo uspeli da dođemo do prve pobede u 'Pioniru' u ovoj sezoni Evrolige. Jako sam zadovoljan ovom pobedom. Sigurno je ovo dobar impuls za nas, ne zato što smo pobedili veliki Makabi, već zbog načina na koji smo to odradili", rekao je Radonjić novinarima posle meča.

Crveno-beli sada imaju skor od pet pobeda i sedam poraza i trenutno su na desetom mestu na tabeli. I Makabi ima isti skor na 11. poziciji.

"Makabi je napravio mnogo toga da se vrati na staze slave, bili su prvaci Evrope, i u prelaznom roku nisu štedeli novca na pojačanja. Napravili su tim koji je respektabilan za najveći nivo. Mi smo se spremali da pronađemo rešenja za određene elemente u igri koje mogu da sprovedu. Uspeli smo da dolazimo do dobrih momenata, laganih kontri iz dobre odbrane, sticali smo i gradili prednost. Na kraju smo došli do potpune kontrole meča", rekao je on.

"Sve je funkcionisalo kako se samo poželeti može. Uspeli smo da u potpunosti da nadigramo ekipu koja je po svim parametrima trebalo da nas dobije", dodao je Radonjić.

Dejan Radonjić je ponovio da je ekipa u prethodnom periodu imala malo kvalitetnih treninga, ali da je iz toga ipak uspela da izvuče maksimum.

"Uradili smo dosta toga dobrog i pored svih problema. Ova razlika možda nekome nešto govori, ali meni je više način za analizu i utisak ovoga meča. Nisam idealan sagovornik u ovom trenutku da iznesem sve što bih imao da kažem, ali to ni nije u mom stilu", rekao je Radonjić.

Upitan koliko je pobeda bitna s aspekta plasmana u TOP 8, Radonjić je rekao da je svaka pobeda bitna i velika u ovom formatu Evrolige.


"Moj stav je da tu nema priče u ovom trenutku. Svaka pobeda za nas je ogromna u ovom formatu. Na kraju ćemo videti do čega ćemo da dođemo, znam zašto to govorim. Ovo je izuzetan rezultat. Impuls za nas sjajan, upravo iz razloga što se te utakmice protiv ovakvih rivala donose iskorak za ono što nama treba. Ova pobeda će se pamtiti verovatno", rekao je trener Zvezde.

Trener košarkaša Makabija Rami Hadar rekao je da je njegova ekipa odigrala izuzetno loše u svim aspektima i da je Zvezda zasluženo trijumfovala.

"Igrali smo lošu utakmicu u svim aspektima. Zvezda je igrala sjajno, uz odličnu energiju, s dosta duha i entuzijazma, zasluženo su pobedili, bili su odlični na oba kraja terena", rekao je Hadar.

Narednu utakmicu u Evroligi Crvena zvezda mt:s igra 20. decembra od 20 časova protiv Olimpijakosa u Pireju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 16.12.2016
07:19

Gde su oni što su svašta pisali za Deja

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 16.12.2016
00:20

Za top8 nam treba otprilike 17-13 a mi smo na 5-7 da se ne lazemo 12-6 da napravimo necemo cak i da dodje bolji centar,videti da prodamo nekog,da se ustekaju pare za sledecu sezonu i od pocetka krenuti sa popunjenim rosterom i po mogucstvu sto kvalitetnijim.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 16.12.2016
02:22

Moze i sa 15-15 da se prodje, a 16-15 garantuje prakticno. Nista jos nije gotovo. Centar dolazi sigurno zbog premalog kvantiteta i teskog ritma utakmica. A taj centar ako bude stvarno dobar i bude uklopljen u nas sistem, moze drasticno doprineti i ojacati nas tim...pa samo zamislite proslu sezonu i eto vam odgovora da li je bas nemoguce.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 16.12.2016
15:51

Kakva prosla sezona? Pa ova je teza pa bar 2x,a mi imamo losiji tim,skoro svi timovi doveli NBA igrace,moze centar pomoci,tacnije pomoci ce sigurno ali za 12-6 pa cak i za 11-7 nemamo kvalitet,da su se dobile neke utakmice (Uniks,Zalgiris,Darus) pa i da se nadamo,ovako lepo istrpeti,zaraditi sta mozemo pa za narednu da se spremimo

avatar
babaroga
Friday, 16.12.2016
08:31

Bravo, sve na mestu