Radonjić: ''Spektakl sa prvakom Evrope za kraj ponosne 2016. godine''

Autor: Beta Beta
sreda 28.12.2016.
14:38
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde, Dejan Radonjić rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv CSKA iz Moskve U Evroligi najlepši načinda njegova ekipa okonča "ponosnu" 2016. godinu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

"Još jedno veliko košarkaško veče u Beogradu i Srbiji. Ova 2016. godina, koja nam je za ponos i diku, završava se utakmicom protiv prvaka Evrope - CSKA u Beogradu", rekao je Radonjić novinarima u Beogradskoj areni.

Crvena zvezda dočekaće sutra u Areni prvaka Evrope CSKA iz Moskve u 15. kolu Evrolige. To će biti poslednja utakmica crveno-belih u 2016. godini.

"Nije teško analizirati CSKA, prvaka Evrope. To je ekipa koja je pretpela minimalne promene u odnosu na tim koji je osvojio titulu Evrolige. Otišao je jedan i došla su dva igrača... Zadržali su sve najbolje igrače i igraju sjajno", rekao je Radonjić.

On je rekao da su Miloš Teodosić i Nando De Kolo glavni igrači CSKA, koji je prema njegovim rečima glavni konkurent za osvajanje nove titule u Evroligi.

"Svi znamo da Teodosić dominira Evroligom, a tu je i De Kolo, međutim, to je ekipa koja ima toliko igrača i da u odsustvu njih dvojice dobija mečeve. Ono što su dokazali do sada jeste da su ekipa koja po svemu glavni pretendent da osvoji, odnosno odbrani trofej u Evroligi", rekao je Radonjić.

On je dodao da njegova ekipa mora da pronađe način da zaustavi ruski tim, koji prosečno po utakmici postiže 90 poena.

"Oni su ekipa koja postiže mnogo poena, 90 po meču, uz po 20 i nešto asistencija, a takodje imaju ogroman procenat uspešnosti u šutu za tri. Njihova igra je bazirana na igri dva velika igrača, ali su i ostali tu... Mi moramo kroz odbranu da pokušamo da nađemo način da ih zaustavimo", rekao je Radonjić.

Utakmica 15. kola Evrolige izmedju Crvene zvezde i CSKA iz Moskve igraće se sutra od 19.00 u Beogradskoj areni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke