Radonjić: ''Šest sekundi je dovoljno za poslednji napad!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.01.2016.
21:09
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Cedevita večeras pobedila njegovu ekipu jer je bila bolja, ali da taj poraz ne znači da Zvezda neće osvojiti Jadransku ligu ove sezone.

aba-liga/Cedevita/MarinSušić
aba-liga/Cedevita/MarinSušić

Povezane vesti

Zvezda je večeras u hali Pionir izgubila od Cedevite sa 79:80 i pretrpela drugi poraz od te zagrebačke ekipe u Jadranskoj ligi ove sezone. Cedevita je druga na tabeli sa 15 pobeda i tri poraza, a Zvezda na trećem mestu na tabeli ima dve pobede manje. Prva je Budućnost sa 16 pobeda i dva poraza.

"Skoro sigurno ćemo biti treći u regularnom delu, ali čeka nas žestok ritam, biće još dobrih i loših utakmica. Pobeda nam je bila bitna, ali ne bi bilo prvi put da osvajač Jadranske lige ne bude pobednik regularnog dela", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Radonjić je naveo da su novi igrači Tarens Kinsi i Vasilije Miciću pokazali da su pojačanja i da o tome nema dileme, ali da je potrebno da se ekipa još uigra.

On je rekao da je njegova ekipa nervozno počela večerašnju utakmicu.

"Evidentno je da smo nervoznije počeli nego što je to uobičajeno, ali smo posle bili koncentrisaniji. Međutim, Cedevita je kvalitetna, to je jasno, 'trojkama' su rešavali našu odbranu a mi smo zakasnili da napravimo faul. Takodje i poslednji napad je morao da bude bolji", rekao je Radonjić.

Kada je reč o poslednjem napadu Cedevite, Radonjić je 10 sekundi tražio od Jovića da napravi faul.

"Mislim da me Stefan Jović nije čuo, zakasnili smo, ali igrali smo na domaćem terenu i čak je i šest sekundi dovoljno za poslednji napad", rekao je Radonjić i dodao da je postojala opcija da se ne pravi faul u poslednjem napadu.

"Možda je moglo i da se pušta, ali Cedevita nam je do tad dala 27 poena u četvrtini, (Džejkob) Pulen je bio dominantan i imala bi značajnu prednost u eventualnom produžetku", dodao je trener Zvezde.

Košarkaš Crvene zvede Branko Lazić rekao je da je njegovoj ekipi nedostajala koncentracija.

"Nervozno smo počeli, posle nadoknadili zaostatak, ali smo bili nedovoljno koncentrisani da bismo pobedili. Dali smo maksimum, to nije bilo dovoljno, ali šta da se radi idemo dalje", rekao je Lazić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Blazer
Tuesday, 05.01.2016
10:43

Čovjek vam je donio toliko uspjeha,i sad ga vrijeđate,nema smisla,nije Zvezda GSW da pobjedi svakog,kad je padao Real,Khimky.... valjao je...Zvezda nema ekipu koja može da u ovom ritmu izdržava četiri četvrtine protiv ovako raspoloženog protivnika u završnici,nema igrača(crnca) koji može da doprinese završnici,Kinsey je osrednji igrač,a Miller 6/14 iz igre,u odbrani loš.Nema veze što on daje toliko poena,kada puno uzima šuteva i gubi svog igrača.Protiv Bilana 8/9 i Pullena 7/10......

avatar
Marko Petkovic
Monday, 04.01.2016
23:05

Ovaj nije normalan...

avatar
сочинитељ
Monday, 04.01.2016
22:20

тачно је да можемо да одбранимо трофеј и са трећег места (ионако немамо адекватну подршку у пиониру) али испустити 11 поена предности и потом помињати последњи напад је стварно интелектуално понижавање

avatar
Dropkick Murphys
Monday, 04.01.2016
23:58

Simptomaticno je to sto nam ovo nije prvi put,da ove sezone ispustamo ubedljivu prednost i dobijenu utakmicu...........