Radonjić: "Rezultatski imperativ postaje sve veći"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.01.2017.
13:47
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić rekao je da će njegov tim u Tel Avivu nastupiti bez pritiska, ali sa maksimalnom željom da ostvari pozitivan rezultat.

Sportske.net/AltaiStudio/NikolaKrstić
Sportske.net/AltaiStudio/NikolaKrstić

Povezane vesti

Ekspedicija košarkaškog kluba Crvena zvezda mt:s otputovala je u jutarnjim časovima u Tel Aviv na utakmicu 18. kola Evrolige sa Makabijem koja je zakazana za četvrtak od 20 časova i 5 minuta.

Crveno-beli su nanizali četiri pobede u Evroligi, a ako se računa i trijumf nad Makabijem u Beogradu onda možemo da konstatujemo da je Zvezda ubeležila pet pobeda na poslednjih šest mečeva.

"Makabi je značajno drugačiji tim nego što je to bio ranije. Doveli su novog trenera, a Kvinsi Miler se vratio posle duge povrede. Treba očekivati da će oni u preostalih 13 kola pokušati da dođu do ostvarenja ambicija koje su pre početka sezone bile izuzetno velike. Letos su uradili mnogo u prelaznom roku, imali velika ulaganja u tim i nadaju se da će stići do same završnice Evrolige" objasnio je Dejan Radonjić.

Prva ovosezonska utakmica u Beogradu završena je ubedljivom pobedom Crvene zvezde mt:s (83:58) nakon čega je Makabi promenio trenera. U međuvremenu se na teren vratio i bivši košarkaš crveno-belih Kvinsi Miler čiju ulogu Dejan Radonjić posebno apostrofira u najavi utakmice.

"Uticaj Kvinsija Milera na tim je veliki. On je blizu da dosegne nivo na kom može da igra, a mi veoma dobro znamo koliko može. Za očekivati je da njegov povratak u tim rastereti igrače na drugim pozicijama i da će oni igrati puno bolje nego do sada u Evroligi" dodao je Radonjić.

Nakon sedamnaest odigranih utakmica Crvena zvezda mt:s ima skor 9-8 i zauzima sedmo mesto na tabeli, dok Makabi ima tri pobede manje i nalazi se na četrnaestom mestu.

"Igrači koji su igrali protiv nas u Beogradu su i sada tamo. Znamo da se radi o ogromnom individualnom kvalitetu i da su u pitanju igrači koji mogu da rešavaju utakmice na najvišem nivou. Dolazak novog trenera i povratak Milera donosi ogroman kvalitet i bilo kakva poređenja nemaju smisla. Pored tih korekcija u timu i činjenica da igraju na domaćem terenu im stvara dodatno opterećenje da moraju da dođu do bodova. Pored toga, raspored koji im sledi daje im prostora da veruju da će serijom pobeda da se priključe ekipama iznad njih" kazao je Radonjić.

Utakmica sa Makabijem biće prva u nizu od četiri susreta koje će Zvezda odigrati u samo sedam dana, pošto nakon gostovanja u Tel Avivu crveno-bele očekuju okršaji sa Igokeom, Baskonijom i Panatinaikosom.

"Ulazimo u period kada su rezultatski imperativi još veći. Mi se nalazimo u dobrom statusu, nemamo pritisak, ali imamo želju da se u svakoj utakmici pokažemo u najboljem svetlu. Motivacija uoči evroligaškog meča je uvek ista. Može da se dogodi da se nakon meča promeni motivacija kada se vidi šta je urađeno u odnosu na očekivanja i da se iz te perspektive drugačije posmatraju naredni mečevi. Ovo je tim koji u svaki meč u Evroligi ulazi sa najvećom mogućem željom" poručuje Radonjić.

Ono što bi u danima koji slede moglo da predstavlja dodatni problem za crveno-bele jesu vremenske neprilike u Evropi koje mogu da utiču na promene planova vezanih za putovanja.

"Znamo početni raspored odlazaka i dolazaka, ali modifikacije u putovanju su moguće. Pogotovo ako dođe do promena vremenskih uslova kako se najavljuje. Iz Izraela idemo pravo za Laktaše, a onda putujemo u Baskoniju da bi se na kraju vratili u Beograd na meč sa Panatinaikosom. Sve će biti utoliko teže jer nas očekuju izuzetno jaki protivnici. Ciklusi iza nas su bili teški, ostavili su traga, ali smo iz njih izašli na najbolji mogući način" zaključio je Radonjić.

Utakmica u Tel Avivu na programu je sutra od 20.05 uz direktan prenos na televiziji Sport klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 19.01.2017
01:18

Ocekujem pobedu i generalno plasman u top8, mislim da ako bi izbjegnuli susret sa Cska u nokautu da bi sigurno isli na F4. Ovo je najjaci tim u Srbiji u poslednjih 10 godina i nadam se velikom rezultatu ove sezone