Radonjić: "Protiv Olimpije kao u Evroligi"

Autor: Beta Beta
subota 17.10.2015.
16:42
Izvor: Beta

Strateg šampiona ABA lige Dejan Radonjić nada se da će pozitivna atmosfera koja vlada u ekipi posle pobede nad Strazburom biti pokretač u meču sa Olimpijom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je danas da se nada da će njegova ekipa i u utakmici protiv Olimpije u Jadranskoj ligi odigrati kao i na početku Evrolige sa Strazburom. 

"Zadovoljstvo koje je prisutno nakon pobede trebalo bi i nadam se da će preći u ozbiljnost koja nam je potrebna, jer fokus bi trebalo da se prenese na utakmicu sa Olimpijom. Svesni smo značaja takmičenja u Jadranskoj ligi, šta nam ono donosi i pristup tim utakmicama mora da bude adekvatan", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Zvezda će u nedelju od 17 časova u hali "Pionir" dočekati slovenački tim u utakmici šestog kola Jadranske lige.

"Olimpija je u ovom trenutku u dobroj formi, pokazala je to i Evrokupu, savladala je odlični Trento, imala je i za njih jednu dobru i važnu pobedu protiv Cibone u Zagrebu. Tim koji je sastavljen od mladih, ali i iskusnih igrača, predvodi ih plejmejker Zek Rajt, koji stvarno igra dobro i nosi čitav tim. Oni su tim koji može da igra jako dobro i da koristi kvalitete koje poseduje", kazao je Radonjić.

Radonjić je ocenio da će Olimpija biti u borbi za završnicu Jadranske lige i da poseduje kvalitet za to, ali veruje da će njegova ekipa i pored toga ostvariti pobedu. 

"Naš odnos prema igri mora biti na visokom nivou. Moramo da pokušamo da dobre stvari koje oni imaju svedemo na minimum, da mi kontrolišemo igru, da ne dozvolimo Olimpiji da nametne jedan stil koji objektivno pokazuju u ovim zadnjim mečevima i da na taj način uz punu ozbiljnost i motivaciju dođemo do novih bodova", rekao je Radonjić.

Zvezda posle pet odigranih utakmica ima četiri trijumfa i jedan poraz, dok Olimpija ima tri pobede i dva poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke