Radonjić: "Priče o TOP 16 skreću pažnju s Krke"

Autor: Beta Beta
subota 15.11.2014.
14:20
Izvor: Beta

Trener vicešampiona Srbije Dejan Radonjić rekao je da priča oko plasmana u TOP 16 fazu EL može da utiče na psihu igrača te da zbog toga treba biti jako oprezan u duelu sa Krkom.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da dobri rezultati u Evroligi ne bi smeli da njegovim košarkašima odvuku pažnju pred nastavak sezone i utakmicu sa Krkom u Jadranskoj ligi.

"Priče oko TOP 16 faze Evrolige mogu da odvuku pažnju i to nam ne ide na ruku. To kvalitetna ekipa poput Krke može da iskoristi. U žestokom smo ritmu koji donosi veliko pražnjenje i potrošnju", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će sutra od 19.00 u hali "Pionir" dočekati Krku, u osmom kolu regionalnog takmičenja.

"Krka je odlično počela, to je ekipa koja je odlično vođena od Aleksandra Džikića, ima mladost i potencijal, kao i iskustvo određenih igrača. Zaslužuju puno poštovanje, pokazali su da mogu da igraju protiv najboljih ekipa", kazao je Radonjić.

Po njegovim rečima, eventualne rezultatske oscilacije moguće su zbog velikog broja putovanja i jakih utakmica, a ne zbog opuštanja ekipe posle pobeda u Evroligi.

"Oscilacije u rezultatskom smislu su proizvod velikih putovanja i jakih utakmica, a ne prevelikih opuštanja. Potrošnja protiv timova velikog kvaliteta je ogromna, i moramo da dođemo u stanje da budemo dovoljno visoko spremni za sledeću utakmicu", naveo je Radonjić.

On je istakao da Zvezda mora da se nosi s velikim brojem putovanja, kao i odsustvom Stefana Jovića koji se povredio na susretu sa Laboral Kućom i pauziraće mesec dana.

"Igrači moraju da preuzmu veću odgovornost i da zajednički nadoknade Jovićevo odsustvo i to najbezbolnije prevaziđemo", dodao je Radonjić.

Crvena zvezda je u poslednjih šest utakmica sa španskim timovima zabeležila sve pobede, a Radonjić se na tu konstataciju nadovezao:

"Ne bih previše to komentarisao, dobro je što je tako."

Crveno-beli će u narednom periodu imati težak raspored, pošto će igrati protiv Krke, Galatasaraja, Cedevite, Neptunasa, Partizana i Valensije.

"Raspored je težak, izuzetno su kvalitetni protivnici. Pokušaćemo da odigramo kvalitetno i ostvarimo dovoljan broj pobeda da iz tog perioda izađemo na zadovoljavajući način. Nećemo da razmišljamo mnogo unapred, prioritet je da damo maksimum u svakom duelu i videćemo kako ćemo izaći iz predstojećeg perioda", rekao je Radonjić.

Košarkaši Zvezde će pred susret sa Krkom izaći na parket u majicama s natpisom "Miran put" povodom 16. novembra, Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gosfkcz
Saturday, 15.11.2014
15:28

Tezak raspred?!? Od tih sest utakmica pet je sigurnih pobeda,moze jedino Galatasaraj da nas dobije i to samo ako momcima bude los dan kao protiv Neptunasa.

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 15.11.2014
16:51

Sta je tebi, pa Galati je bio los dan kad si izgubili od nas u Turskoj nemamo velike sanse, neptunas cemo lako dobiti ali ce biti tesko protiv Valensije koja je vrlo dobra na svom terenu. Na kraju imas derbi koji (iako je Partizan vrlo slab)
je tezak mec jer ce dule ove da napali ima da igraju kao ludi, mada se ja nadam da cemo da ih ubijemo ritmom.