Radonjić: "Predstoji nam teško gostovanje"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 06.10.2014.
14:41
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde sa oprezom vodi svoj tim na megdan hrvatskoj Ciboni.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Navijače Crvene zvezde mnogo je zaboleo prošlosezonski poraz od Cibone u polufinalu ABA lige, ali spletom okolnosti ista ta Cibona crveno-belima je "poklonila" ulaznicu za Evroligu.

Zbog ogromnih finansijskih problema senzacionalni prvak regionalne lige odustao je od elitnog takmičenja, sadarenoviran tim želi da se ponovo uključi u borbu za sam vrh videćemo u duelu 2. kola upravo protiv Zvezde.

Ekipa trenera Dejana Radonjića u Memorijalni centar "Dražen Petrović" odlazi posle ubedljivog trijumfa ostvarenog neubedljivom igrom protiv Levskog, dok su "vukovi" u prestonici Hrvatske poraženi od ljubljanske Olimpije.

Cibonu je tokom leta napustio najbolji igrač Dario Šarić, ali u timu trenera Slavena Rimca i dalje su Džerel Blesingejm, Marin Rozić, Davor Kus i Marko Jagodić Kuridža, koji će uz novajlije Juru Lalića, Borisa Baraća i ostale pokušati da osvetlaju obraz kluba slavne prošlosti.

"Očekuje nas meč protiv konsolidovane Cibone, koja se u potpunosti stabilizovala. Nema sumnje da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi koja ima mnogo iskustva. Cibona je klub sa bogatom tradicijom tako da nam predstoji veoma teško gostovanje.", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, a prenosi zvanilni sajt kluba.

Zvezda bi u Zagrebu mogla da bude jača za oporavljenog Branka Lazića, dok je Stefan Jović i dalje pod znakom pitanja.

"Još ne znamo da li ćemo u Zagrebu biti kompletni, jer je Stefan Jović propustio trening posle meča sa Levskim. Radi se o lakšoj povredi, ali tek na dan utakmice znaćemo da li će on biti u sastavu.",
dodao je on.

Crveno-beli su u prethodne dve sezone slavili u Zagrebu (63:71 i 67:76) i sada su u ulozi velikog favorita, iako je ekipa daleko od maksimalnih mogućnosti.

Ipak, Radonjić smiruje loptu.

"Duel sa Cibonom na njenom terenu biće veliko iskušenje za našu mladu ekipu. Ipak, očekujem da ćemo kroz još jedan težak meč nastaviti da gradimo tim.",
zaključio je Radonjić.

Utakmica između Cibone i Crvene zvezde se igra u utorak, 7. oktobar. Start je od 20 sati, a direktan prenos meča obezbedio je Sport Klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke