Radonjić pred Makabi: "Pobeda bi bila ravna čudu!"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.01.2015.
15:08
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde posetu slavnom timu opisuje kao veliku školu i sticanje novog dragocenog iskustva.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da bi pobeda crveno-belih u Tel Avivu protiv Makabija u Evroligi bila ravna čudu i da bi njegova ekipa u meč trebalo da udje rasterećena, sa željom da odigra što bolje.

"Za nas, koji smo najmlađi tim u Evroligi, sama prilika da igramo sa prvakom Evrope znači mnogo. Pobeda bi bila veliko iznenađenje. Mi tamo idemo na još jedan čas, škola se nastavlja. Jedina želja nam je da odigramo što je bolje moguće, da napravimo iskorak", kazao je Radonjić novinarima u Hali Pionir.

"S jedne strane je normalno što je ekipa na samom početku Top 16 faze Evrolige bila u grču... Verujem da će biti sve bolje, kako takmičenje bude odmicalo"
, dodao je on.

Obe ekipe poražene su prvom kolu Grupe E Top 16 faze Evrolige. Crveno-beli su u Beogradskoj areni izgubili od Real Madrida sa 72:79, dok je Makabi u Atini izgubio od Panatinaikosa sa 76:83.

"Makabi je ekipa koja ima velike ambicije. Igraju veoma dobro u raznim formacijama. Lider ekipe je Džeremi Pargo, koji u svojim rukama ima mogućnost da mnogo toga napravi, a pored toga imaju i dobre spoljne igrače... Mislim da imamo kapaciteta da pariramo Makabiju ", kazao je Radonjić.

Na pitanje novinara da komentariše igre Markusa Vilijamsa u poslednje vreme, Radonjić je rekao da je američki plej dosadašnji deo sezone odigrao na zadovoljavajućem nivou.

"On je odigrao odlično prvi deo sezone... Kod svakog igrača dođe momenat slabije igre. On je kvalitetan momak, pozitivan i u nastavku verujem da će odigrati na nivou koje je pružao do sada, svi to očekujemo. Moguće je da će do kraja biti još nekog pada, ali to je normalno, to svakom može da se desi... Bitno je da imamo timski duh, da prevazilazimo i takve situacije", rekao je trener crveno-belih.

Utakmica između Makabija i Crvene zvezde igraće se u četvrtak 20.05 u Tel Avivu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke