Radonjić pred Albu: ''Da nam šut bude kao u Podgorici''

Autor: Beta Beta
sreda 28.01.2015.
13:39
Izvor: Beta

Dan pred meč petog kola Top 16 faze Evrolige, trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić izrazio nadu da će njegov tim i pored velikog kvaliteta rivala, uspeti da dođe do prve pobede u ovoj fazi takmičenja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da su njegovi košarkaši svesni da ih protiv Albe čeka teška utakmica, i da treba dobro da odigraju i u napadu i u odbrani da bi zabeležili prvu pobedu Top 16 fazi Evrolige.

"Alba dolazi u sjajnom trenutku za njih. Imaju izvanredne rezultate za njih, u Top 16 su pobedili Barselonu i Galatasaraj u gostima i imaju dobre šanse za četvrtfinale. (Trener) Saša Obradović ih izvanredno vodi. Ekipa je atletski jako kvalitetna, svih 40 minuta drži intenzitet", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

"Svesni smo da nas čeka težak meč i da moramo da odigramo dobro u oba pravca ako želimo da ostvarimo svoju ideju, a to je prva pobeda u Top 16", dodao je Radonjić.

Zvezda ima do sada četiri poraza, a Alba je na dve pobede i dva poraza.

Crveno-beli su, posle poraza u Barseloni u petak, pobedili Budućnost u Podgorici u Jadranskoj ligi košem "iz odbojke" pet sekundi pre kraja i tako zadržali prvo mesto i ostvarili skor 19/0.

"Svi su zdravi, a atmosfera je na kvalitetnom nivou, ne samo zbog pobede u Podgorici ne zbog pozicije i teškog terena tamo, već i zato što smo dva dana posle poraza u Barseloni odigrali kvalitetan meč.

Meni je bilo jako bitno što se videlo da ne gubimo pobednički mentalitet posle četiri poraza, već sasvim suprotno, da pokazujemo karakter koji je i ranije bio vidljiv. Ova pobeda je svakako stimulans jer dolaze najvažnije utakmice u sezoni"
, rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je kazao da će pokušati da iskoristi razlike i prednosti svog tima, pošto Alba nema klasičnog centra, već se oslanja na kolektivnu igru i brzinu.

"Treba na čvrstu igru da odgovorimo čvrstinom. Nama je to donosilo kvalitet, iako u Top 16 možda i nije delovalo tako, ali nadam se da ćemo protiv Albe moći da pariramo. Ta čvrstina i njihov atletski potencijal je stvarno veliki kvalitet. Treba da koristimo razlike i prednosti našeg tima", naveo je Radonjić.

"Nadam se i da će šut biti bolji, pošto je u Podgorici bio na visokom nivou a dosada u Top 16 nije. Ali, to su sve stvari koje se dešavaju tokom sezone", dodao je trener Zvezde.

Utakmica Zvezda-Alba počinje u 20.45, a kapije Pionira biće otvorene dva sata pre toga. Uprava Zvezde apelovala je na navijače da navijaju fer i sportski, da ne koriste lasere i ne ubacuju nikakve predmete u teren, jer bi u suprotnom klub mogao da bude drastično kažnjen.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke