Radonjić: "Pokušaćemo da pobedimo pravaka Evrope!"

Autor: Beta Beta
utorak 03.03.2015.
15:08
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde najavljuje juriš na pobedu protiv Makabija.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa želi da ostvari još koju pobedu u Top 16 fazi Evrolige i da će u predstojećem duelu sa Makabijem dobrom igrom pokušati da pobedi aktuelog prvaka Evrope.

"Utakmica sa Makabijem je mogućnost da najmladji tim u Evroligi pruži najbolju partiju i stekne neophodno iskustvo. želimo da se odužimo navijačima za podršku i pomoć u borbi za plasman u Top 16 fazu i do kraja pokušamo da ostvarimo još koju pobedu. Ali moramo da razmišljamo i o tome da spremni dočekamo ono najvažnije - polufinale Jadranske lige", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Košarkaši Zvezde u četvrtak od 20.45 u Beogradskoj areni protiv aktuelnog šampiona Evrope, Makabija, igraju utakmicu Devetog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige. Zvezda je poslednja na tabeli sa jednom pobedom i sedam poraza, a Makabi je drugi sa šest pobeda i dva poraza.

"Sutra SD Crvena zvezda slavi rodjendan, a dan posle toga nam dolazi prvak Evrope. Prvi put igramo pred našim navijačima od osvajanja Kupa i stiču se uslovi za dobru atmosferu. Makabi je kvalitetan tim i ima obavezu da se bori za najviši plasman, ne samo da prodje dalje nego da u što boljoj poziciji dočeka borbu za fajnal-for. Nije isto ako sa četvrtog mesta igrate protiv Olimpijakosa i imate više utakmica na strani, nego kada imate prednost domaćeg terena"
, rekao je Radonjić.

Zvezda je u poslednjih 13 dana odigrala šest utakmica. Radonjić je rekao da je ekipa ispunila ciljeve ali da i dalje ne trenira u punom sastavu. Utakmicu će propustiti zbog povrede Branko Lazić, a nastup Nemanje Dangubića je neizvestan.

"Od utakmice sa Albom nijedan trening nismo obavili u kompletnom sastavu. Ali imamo jasnu ideju, da svaki meč do kraja odigramo najbolje što možemo i spremno dočekamo polufinale ABA lige. Za ostvarivanje ciljeva bilo je potrebno da odigramo toliko utakmica. Mogli smo i manje, ali onda ne bismo igrali u finalu Kupa ili možda u Top 16 fazi. Zadovoljni smo što smo to mogli", rekao je Radonjić.

"Neće biti takmičarskog odsustva u svakom meču, ali vodićemo računa ko će igrati", dodao je trener Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
don.mile1986
Tuesday, 03.03.2015
16:12

njih smo vec pobedili na putu ka tituli ... jel znate kako je to lep osecaj ? nemate pojma :D hahaha

avatar
Skaut1
Wednesday, 04.03.2015
11:39

Pa gde ostadoste usput na putu ?

avatar
Skaut1
Wednesday, 04.03.2015
15:54

Moje prognoze su se odavno izjalovile... Zaboravio sam da ste imali pobedu više u top16 nego u grupnoj fazi. Eto, i tada sam očekivao da imate 0/7, s obzirom na raspored, kada ono - dobiste CSKA!

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Wednesday, 04.03.2015
15:26

Mi smo imali cetiri pobede prosle sezone, koliko vama prognoziras?nPredvidjas li da cete proci bolje od nas, grupe su poprilicno slicne!