Radonjić: "Pokazali smo da u 'Pioniru' možemo protiv najboljih"

Autor: Beta Beta
sreda 06.01.2016.
14:39
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Telekom veruje da njegov tim može da iznenadi Fenerbahče u hali "Pionir" ali ga pred duel sa turskom ekipom brinu kadrovski problemi.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je danas da se nada iznenađenju protiv Fenerbahčea i da su njegovi košarkaši već pokazali da mogu da igraju protiv najboljih ekipa u hali "Pionir".

"Čeka nas teška utakmica, veliki protivnik. U 'Pioniru' smo pokazali da možemo da se nosimo sa najboljim timovima u Evropi. Nadamo se da možemo da ih iznenadimo i dođemo do prve pobede u TOP 16 fazi", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda će u petak dočekati Fenerbahče u drugom kolu grupe "E" TOP 16 faze Evrolige. Dve ekipe će se četvrti put sastati ove sezone, a Fenerbahče je jednu prijateljsku i dve evroligaške utakmice dobio ubedljivo.

"Opet imamo priliku da se nadigravamo sa timom za koji smatram da može da se nađe u završnici Evrolige, a možda i više od toga. Imaju kvalitet i iskustvo i puno razloga za optimizam. Ako se posmatraju dueli sa njima pojedinačno, mi smo bili sve bolji iz utakmice u utakmicu, pa se nadam da ćemo i u sledećem biti bolji nego u prošlom", kazao je Radonjić.

Probleme sa povredama imaju Vasilije Micić i Marko Simonović.

"Micić je odsutan zbog temperature, a Simonović kuburi sa povredom zgloba. Ostali su zdravi i nadam se da će tako biti do početka duela", rekao je trener Zvezde.

On je istakao da ostaje žal zbog poraza od Efesa košem u poslednjem napadu u prvom kolu TOP 16 faze, kao i potom od Cedevite u Jadranskoj ligi.

"Ostaje žal što nismo uspeli da savladamo Efes, odigrali smo odličan meč. Da smo uradili par sitnica, ne bismo ni branili poslednji napad. Protiv Cedevite smo izgubili pola koša. Nismo to rešili u svoju korist, teško je kad se izgubi na bilo koji način", rekao je Radonjić.

Trener crveno-belih je dodao da košarkašima Zvezde ni u kom slučaju ne sme da pada samopouzdanje.

"Ako nam samopouzdanje nije palo posle minus 38 posle Himkija... Bilo je mnogo teških poraza, pa samopouzdanje nije padalo. Zašto bi sad? I da nas savlada Fenerbahče neće biti razloga za to", rekao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, potrebno je vreme da se složi ekipa posle nedavnih promena, a nijedan tim u Evroligi nije bio u sličnoj situaciji kao njegov.

"I drugi timovi, mnogo njih, ne izgledaju isto u domaćim takmičenjima kao u Evroligi, a niko nije imao problema kao mi, to je sigurno. Treba vremena da se sve složi, ne može se preko noći. Ja bih rekao da se ne može preko dana, pošto danju radimo. To je proces i nažalost nam nije prvi put ove sezone", kazao je Radonjić.

Utakmica će se igrati u petak u 20.00 u hali "Pionir".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
denikv
Wednesday, 06.01.2016
21:09

popi jednu cedevitu da ti povrati pamcenje.

avatar
DB
Wednesday, 06.01.2016
17:14

Dejan Radonjić pokazuje da nije sposoban da iz svojih propusta i grešaka nešto nauči...iz nedelje u nedelju, iste greške... gubimo na isti način, kao po šablonu a opravdanja trenera su , različita...jedino što ne priznaje svoje očigledne propuste!