Radonjić: "Pobeda rezultat dobre odbrane"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.10.2014.
23:45
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je nakon trijumfa u Zadru da je kvalitetna igra u odbrani omogućila njegovoj ekipi da upiše petu vezanu pobedu u Regionalnom šampionatu.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom vezali su peti trijumf u ABA ligi nakon što su na gostovanju Zadru slavili rezultatom 63:79.

Bez većih problema Zvezda je izašla na kraj sa neugodnom ekipom Zadra a trener Dejan Radonjić konstatovao je da nervoza sa početka susreta nije mogla da poremeti dobru igru u odbani koja je bila ključ današnje pobede.

"Na početku meča u napadu nismo bili dovoljno kvalitetni. Kao posledicu nervoze smo pravili greške. Želeli smo što pre da steknemo prednost. Sa druge strane odbrana je od početka meča funkcionisala dobro, a kasnije, kao posledica dobre igre u defanzivi nam je proradio i šut. Imali smo dobar procenat šuta za tri poena, tako da smo zasluženo pobedili" rekao je Radonjić a prenose "Novosti".

Za trenera crveno-belih nije postojao strah od protivnika i činjenice da je doživeljen poraz u Evroligi, već samo briga zbog iscrpljenosti ekipe usled "putašestvija" po Evropi.

"Nije nam bilo lako da se pripremimo za ovaj dvoboj. Ne zbog straha od poraza, već zbog svega kroz šta smo prošli prethodnih dana. Imali smo neugodan meč i poraz od Neptunasa, ali smo na sreću uspeli da se oporavimo pre ovog meča. Ipak, ne sumnjam da će Zadar da bude sve bolji kako vreme bude prolazilo, tako da sam veoma zadovoljan osvojenim bodovima" zaključio je Radonjić.

U narednom kolu ABA lige Zvezda u "Pioniru" dočekuje Budućnost i to će biti derbi susret 6. kola, ali će pre toga crveno-beli ugostiti Valensiju u okviru 3. kola grupne faze Evrolige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke