Radonjić: "Plejmejker je prioritet"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.08.2014.
15:44
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić zadovoljan je do sada urađenim u prelaznom roku ali smatra da će u predstojećem periodu klub morati da angažuje plejmejkera i verovatno još jednog igrača "u reketu".

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije i jedini srpski predstavnik u Evroligi 10. avgusta kreće u pripreme za novu sezonu. Za pomenuti datum zakazano je okupljanje igrača i medicinski testovi a dan kasnije trener Radonjić zakazao je prvi trening.

Bez velikog broja igrača koji imaju obaveze u nacionalnim selekcijama Radonjić će ekipu povesti put Zlatibora gde će se tokom druge polovine avgusta raditi na bazičnim pripremama igrača.

"Prvih nekoliko dana treniraćemo u dvorani u Železniku. Za 15. avgust planiran je odlazak na Zlatibor, tamo ćemo provesti 14 dana i obaviti bazični deo priprema. S obzirom da nekoliko naših igrača ima obaveze sa reprezentacijama, pripreme ćemo početi sa osmoricom košarkaša" rekao je Radonjić.

Crveno-beli pripreme počinju sa raspoloživim snagama u koje spadaju Nikola Rebić, Branko Lazić, Nemanja Dangubić, Marko Tejić, Boban Marjanović i trojica momaka iz FMP-a, Đorđe Kaplanović, Nikola Čvorović i Marko Gudurić.

Čarls Dženkins priključiće se ekipi na Zlatiboru a zbog obaveza u nacionalnim timovima pripreme će kasnije početi Nikola Kalinić, Raško Katić, Luka Motrović, Jaka Blažič i Nemac Majk Cirbes.

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom do sada je angažovao trojicu novajlija a Dejan Radonjić tvrdi da će u narednom periodu klub raditi na dovođenju plejmejkera i još jednog igrača "u reketu".

"Napravili smo dobar posao. Angažovali smo Kalinića, Dangubića i Cirbesa tako da smo uspeli da ostvarimo ono što je bila naša želja i prvobitna ideja. Ostaje nam da popunimo upražnjeno mesto plejmejkera, što nam je svakako prioritet, a želja je da se pojačamo još jednim igračem u reketu" objašanjava Radonjić.

Radonjićeve pulene tokom septembra očekuje učešće na dva kvalitetna međunarodna turnira na kojima će crveno-beli ukrštati koplja sa evroligašima i klubovima koji bi tokom predstojeće sezone mogli da im budu rivali u elitnom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke