Radonjić: "Plasman u TOP 16 bio bi ogroman uspeh"

Autor: Beta Beta
sreda 14.10.2015.
14:24
Izvor: Beta

Strateg KK Crvena zvezda Telekom Dejan Radonjić kazao je da je njegova ekipa napredovala u poslednje dve nedelje a uoči početka Evrolige konstatovao je da bi plasman u TOP 16 fazu bio ogroman uspeh.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je danas da bi bio ogroman uspeh proći u TOP 16 fazu Evrolige i da je najvažnije pobedom protiv Strazbura početi to takmičenje.

"Naša želja je potpuno jasna, da pred svojim navijačima dođemo do pobede. Moramo da se nametnemo, da ne dozvolimo protivniku da diktira tempo. Prepoznatljivost Zvezde u Evroligi je ambijent, zna se šta naši navijači mogu da urade i koliko da nam pomognu u ovakvim trenucima", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će utakmicom protiv Strazbura u četvrtak u "KombankAreni" početi takmičenje u Evroligi, oslabljena neigranjem povređenih Marka Tejića i Nemanje Dangubića.

Pored Zvezde i Strazbura, u Grupi su još Fenerbahče, Real Madrid, Bajern Minhen i Himki, a Radonjić je kazao da je ta grupa najjača ove sezone u Evroligi.

"Bio bi ogroman uspeh ako bismo prošli u TOP 16 fazu", istakao je trener crveno-belih.

Radonjić se požalio na ritam utakmica na početku sezone, ali je kazao da je njegova ekipa postepeno rasla u prvih pet kola Jadranske lige i da "bolje izgleda" nego pre 15 dana.

"Nismo bili u prilici da sprovodimo planirano jer smo imali nikad veća opterećenja. To je neprirodno i nije lako funkcionisati u svim tim okolnostima. Uspeli smo odlično da prođemo kroz težak period i uprkos svemu bili u prilici da jednom loptom dođemo do svih pet pobeda", kazao je Radonjić.

On je pohvalno govorio o narednom protivniku Strazburu, koji sa klupe predvodi selektor Francuske Vensan Kole.

"Strazbur ima kvalitetne atletske sposobnosti, ali i sistem igre koji je malo drugačiji od ostalih francuskih ekipa. Imaju iskustvo, potencijal, dobre igrače na svim pozicijama, koji mogu da igraju na visokom nivou", naveo je trener Zvezde.

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović rekao je da njegova ekipa ima velike šanse protiv Strazbura ako bude igrala u kontinuitetu i pozvao je navijače da u što većem broju dođu i podrže Zvezdu.

"Strazbur je na papiru najslabija ekipa u grupi, nije atraktivna poput Reala, Fenerbahčea ili Himkija, ali oprez mora da bude i te kako veliki. Atletski su moćna ekipa, koja može da bude izuzetno neugodna ako se razigra i pravi probleme i mnogo jačim ekipama nego što je naša", rekao je Mitrović.

On je kazao da je zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na početku sezone, kada je zabeležila četiri pobeda u pet utakmica.

"Imali smo izuzetno zanimljivu pripremu za Evroligu, pet utakmica u 10 dana, sa svim problemima koji su se čak i povećavali kako je vreme prolazilo. Ali, relativno uspešno smo završili ovaj ciklus", kazao je Mitrović.

Utakmica između Zvezde i Strazbura počeće sutra u 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevanstevan
Wednesday, 14.10.2015
19:38

Bilo bi lepo da Zvezda ima jos nekog naseg igraca, bojim se da ce, osim Mitrovica, stranci najvise voditi ekipu.

avatar
Return 0f the king
Wednesday, 14.10.2015
15:28

Za to su Radonja potrebna ona dva pojacanja koja ste obecali...Ova ekipa koju sada imamo je sasvim dovoljna za ABU, KLS, KRK.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Wednesday, 14.10.2015
14:44

Odlicno bi to bilo Radonja I da ne odemo u top 16