Radonjić: "Ovde se živi za derbi i od derbija"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 24.04.2017.
13:31
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je dobro poznato šta nose utakmice protiv Partizana i da njegovi košarkaši imaju "jasan cilj" da pobede "večitog" rivala.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Zvezda će u utorak od 20.00 u hali "Aleksandar Nikolić" kao domaćin igrati protiv Partizana u drugom kolu Mozzart Superlige Srbije.

"Dobro se zna šta nose utakmice između Zvezde i Partizana. Utakmica ima rezultatski značaj, bez obzira na to što je drugo kolo. Imamo jasan cilj da pobedimo Partizan, nadam se da će se to i desiti", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Dejan Radonjić je naveo da je izlišno govoriti o motivu pred duel sa Partizanom i dodao da će pristup utakmici biti takmičarski maksimalan.

"Ovde se živi za derbi i od derbija. Jasno je zašto je to tako i zašto će uvek da bude tako, bez obzira na sve utakmice koje se igraju mimo tih duela. Postavlja se pitanje da li uopšte ima favorita. Mnogo puta se dešavalo da pobedi ekipa koja ima manje šanse po tim parametrima", kazao je Radonjić.

On je rekao da se u derbiju zaboravlja sve što je bilo tokom sezone, pobede, porazi i forma, a obe ekipe će u utakmicu ući sa željom da izvuku maksimum i savladaju najvećeg rivala.

Radonjić i dalje neće moći da računa na Stefana Jovića, koji je "nastavio sa planiranim radom" posle pregleda u Minhenu.

"Nadam se da će posle Partizana početi da trenira sa ekipom, što bi bilo dobro", rekao je Radonjić.

Branko Lazić će biti u timu, pošto je propustio duel u prvom kolu prvenstva protiv Spartaka u Subotici.

"Lazić ima određenih problema, ali ne onakvih kako se to predstavilo. On će zbog potrošnje dobiti prostora u jednom trenutku. Najvažnije nam je da spremni dočekamo završnicu Superlige", rekao je trener Zvezde.

On je rekao da ekipa doživela "enormnu potrošnju" u periodu plej-ofa Jadranske lige, tokom kog je uporedo igrana i Evroliga.

Radonjić je kazao da neće unapred da razmišlja o raspodeli minuta, već će "kroz utakmice raditi ono za šta smatra da je najbolje za tim".

Ulaznica predstojeći za "večiti" derbi neće biti puštene u slobodnu prodaju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke