Radonjić: "Osećam ponos i to se neće promeniti posle Darušafake"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.04.2017.
15:16
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić učinio je sve kako bi sa pleća svojih izabranika skinuo teret koji nosi predstojeća utakmica u Istanbulu.

Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić
Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s u petak igraju odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale Evrolige, a trener Dejan Radonjić pokušao je da skine teret sa ramena svojih izabranika uoči gostovanja Darušafaki.

"Pre svega želim da istaknem da sam izuzetno ponosan na sve što smo postigli u Evroligi. S obzirom na sve što smo do sada uradili to je osećaj koji se sigurno neće promeniti bez obzira na epilog meča sa Darušafakom" kazao je Radonjić.

Strateg crveno-belih podsetio je na to da njegovom timu nisu davane šanse za plasman u TOP 8 na startu sezone, a da su košarkaši Crvene zvezde mt:s došli na korak od tog uspeha.

"Na sve to, raspored je takav da smo došli u situaciju da odlučujući meč u Evroligi igramo posle napornog polufinala i pred finale plej-ofa ABA lige. To nas stavlja u poziciju u kojoj se ne nalazi nijedna druga ekipa u Evropi. Samo mi koji smo unutra znamo kolika su opterećenja. Ali ovaj tim to nosi, pokazuje snagu i karakter" dodao je Radonjić.

Kao i na prethodnim mečevima, ekipi neće moći da pomogne plejmejker Stefan Jović koji je zbog povrede leđa pomoć potražio u Nemačkoj.

"I u Istanbulu smo bez Stefana Jovića. Njegov izostanak koji sa kratkim prekidima traje već dva meseca, zahtevao je razna prilagođavanja koja nisu laka, posebno ne u trenutku u kome se mi nalazimo. Ali šta je – tu je. To nije nova situacija za nas" rekao je trener crveno-belih.

"Naša motivacija je onakva kakva treba da bude za ovakav meč. Imamo želju da odigramo dobro i probamo da dođemo u situaciju da pobedimo. Razlika u pristupu ne postoji u odnosu na prethodne utakmice. Svaku od prethodnih 29 utakmica smo igrali sa izuzetnom željom koja je bila prisutna kod svih nas. Tako je i ovoga puta" poručuje Radonjić.

Kada je reč o protivniku, Dejan Radonjić je podsetio na to kolika su sredstva uložena u ekipu koju sa klupe predvodi Dejvid Blat.

"Darušafaka je dovela Dejvida Blata na početku sezone koji je sa tržišta uzeo najbolje dostupne igrače. Tim je projektovan za najveća dostignuća. Nalaze se u dobroj formi. Vonamejker je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, Vilbekin igra odlično, a Klajburn je iskočio ove sezone. Imaju Andersona koji je NBA igrač, a Harangodi i Moerman donose veliko iskustvo. Angažovanjem Žižića uspeli su da reše i problem u reketu. Poseduju ogromno iskustvo i igraju odlično", rekao je Zvezdin trener.

Utakmica 30. kola Evrolige koja će odlučivati o poslednjem učesniku četvrtfinala elitnog takmičenja igra se u petak od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Доктор фудбала Гроф
Thursday, 06.04.2017
18:34

Дејо у петак да покажеш Турцима ко их је научио да играју кошарку. Мислим толико да не забораве. Напред Звездо, напред Институцијо, напред поносу Србије.

avatar
Damian Lillard
Thursday, 06.04.2017
16:43

Da se Jovic nije povrijedio vec bi osigurali top 8 al sta je tu je,sjutra vas singlujem sa svim parama :D

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 06.04.2017
17:01

Prosetali bi se do cetvrtfinala sa 18-19 pobeda lagano, a i tamo bi bilo svasta...mi smo jedina ekipa u EL koja je jako nepredvidiva, i koja je imala i pokazala izuzetno visoki prag limita, snagu koja je dovoljna da se sa lakocom sruse i najjaci. Mozda bi bila ovo i F4 sezona da se prvotimci redom nisu ispovredjivali, i da smo kompletni bez problema igrali ovaj finis, koji je dodatno brutalan zbog rasporeda i Aba obaveza...Velika je steta, igrali smo kao nasa reprezentacja koja juri zlato, mogli smo mnogo. Da smo oni pravi, sutra bi razorili Darusu, ovako bice jako tesko, ali svakako se ne isplati igrati 1 na Dogus, mala kvota i postoji ipak veci rizik, pogotovo od remija i poseda na jednu loptu. Verujem da cemo dobro igrati, samo ne znam za koliko ce to biti dovoljno, spremili smo se dobro za njih i povratili formu...

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Thursday, 06.04.2017
15:26

Naravno da nece uspjesna sezona je za nama