Radonjić: "Opterećeni smo velikim problemima"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.12.2016.
15:22
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić izjavio je da će njegova ekipa pokušati da pruži maksimum protiv favorizovanog Fenerbahčea iako je pred gostovanje u Istanbulu opterećena velikim problemima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s doputovali su u Istanbul gde ih u četvrtak od 18.45 očekuje duel sa Fenerbahčeom u okviru 11. kola Evrolige.

Utakmica protiv aktuelnog prvaka Turske i vicešampiona Evrope označiće početak jako teške serije za crveno-bele, jer ih do kraja meseca čekaju dueli sa najjačim timovima "Starog kontinenta" ali i onima koji u regionu slove za najkvalitetnije.

"Fenerbahče je zadržao tim iz prošle godine koji je stigao do finala Evrolige u Berlinu, a na klupi je Željko Obradović, najbolji i najtrofejniji trener u Evropi. Samo ova dva podatka jasno govore o kvalitetu našeg narednog protivnika, bez potrebe da se ističu ambicije Fenerbahčea koje su svima jako dobro poznate" rekao je Dejan Radonjić.

Uoči puta za Istanbul dogodile su se stvari koje će duel sa Fenerbahčeom učiniti dodatno teškim, a radi se o kadrovskim problemima uslet bolesti i povreda igrača.

"Opterećeni smo velikim problemima. Bićemo veoma oslabljeni. Marko Gudurić nije krenuo na put zbog bolesti, dok je pod velikim znakom pitanja da li i koliko ćemo moći da računamo na Luku Mitrovića. Imamo i još nekoliko rovitih igrača, što jasno govori da nas čeka izuzetno težak meč" dodao je trener Crvene zvezde mt:s.

Šampion Srbije trenutno zauzima 12. poziciju na evroligaškoj tabeli sa skorom 4-6, s tim što je na poslednje dve utakmice doživeo poraze.

"Bez obzira na do sada najteže okolnosti, naš osnovni cilj je da damo maksimum u ovom trenutku i odigramo dobru utakmicu u Istanbulu koja označava početak izuzetno teške serije utakmica u decembru" zaključio je Radonjić.

Utakmica jedanaestog kola Evrolige između Fenerbahčea i Crvene zvezde mt:s zakazana je za četvrtak, 8. decembar, a crveno-beli će večeras imati trening u "Ulker Areni" u vreme odigravanja utakmice.

Podsećamo da je direktan prenos obezbeđen na TV Sport klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke