Radonjić objasnio zašto je na kraju izostavio Kuzmića!

Autor: Beta Beta
petak 14.10.2016.
00:06
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da mu je žao što njegovi košarkaši nisu uspeli da večeras pobede Darušafaku, ali da je sezona u Evroligi tek počela i da će biti prilika da se trijumfuje.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

"Žao mi je što nismo uspeli da realizujemo kvalitetnu igru protiv velikog tima, ali šta je - tu je. Nema prostora da se mnogo pati, a tek neće biti. Žao mi je, savladaćemo nekog drugog, ovo je prva utamica od 30 ove sezone u Evroligi", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.

. Crveno-beli su izgubili iako su imali i 16 poena prednost.

"Drago mi je da svi dolaze sa zebnjom kod nas, verovatno postoje razlozi. Bili smo u poziciji da iznenadimo velikog favorita. Znali smo protiv koga smo igrali, dali sve od sebe. Momci su se borili, igrali su protiv tima za koji se zna koliko vredi na svim poljima", kazao je Radonjić.

On je naveo da njegova ekipa stiče iskustvo i da pre mesec dana niko nije verovao da će taj tim igrati egal protiv Darušafake. Trener crveno-belih je rekao da veruje u svoju ekipu od prvog dana priprema, u kojem god sastavu da igra.

"Ušli smo u utakmicu sa verom da ćemo da pobedimo. Nismo uspeli i žao mi je. Bilo bi zasluženo i da smo mi dobili"
, kazao je on.

Prema njegovim rečima, Zvezda je počela veoma dobro, posebno u odbrani, dok je u napadu igrala pametno. Kako je kazao, niko nije mogao da pomisli da će se desiti razlika kakva je bila na poluvremenu.

Radonjić je rekao da Zvezdini košarkaši stiču veliko iskustvo.

"Stičemo iskustvo u krajnjoj liniji, kao neki novi tim, za koji tek treba da se vidi koji su mu dometi"
, rekao je Radonjić.

Novinare je zanimalo zašto Ognjen Kuzmić, koji je tokom tri četvrtine bio najbolji u crveno-belom timu, nije igrao u poslednjoj deonici, što je Radonjić obrazložio kao deo taktike.

"Luka Mitrović je odlično odigrao. Pogrešio je na kraju, ali je igrao odlično. Logično je bilo da se ide na ta rešenja. Oni igraju sa četvorkama, na kraju još više smanjili. Kuzmić je igrao dobro, ali kvalitet igrača na terenu je zahtevao tako nešto",
rekao je Radonjić.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati Galatasaraju u Istanbulu 21. oktobra.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Voja
Friday, 14.10.2016
22:30

Valjda Zvezda ima neko iskustvo nije pocetnik u evro ligi pa sta reci za Darusofaku od kada je ona u evro ligi i oni su ovaj tim napravili ovog leta tako da ta prica ne pije vodu. Za mene je pitanje kako moze da se dobije utakmica u kosarci kada jednu cetvrtinu mozda i vise igra sa igracem manje. Toliko je igrao Lazic na ovoj utakmici a evo na osnovu cega to tvrdim, pogledajte kretanje rezultata kada je Lazic ulazio u igru i kada je izlazio iz igre a pogotovu zadnjih 3 minuta.

avatar
Lakarijee
Friday, 14.10.2016
10:13

Dosta vise sa Radonjicem. Covek je postao jedan od najuspesnijih trenera u istoriji i opet ga pljujete, mozda bi u napadu sa drugim trenerom odigrali bolje, ali odbrana bi bila losija 100%. Ovo je njegov sistem drzi se toga i treba ga podrzati dok je nama trener. Dajte malo da podrzimo ekipu i kad gubi, do juce je bilo Mitrovic sazreo igra perfektno i sad pljuvanje po njemu, kao da je hteo da promasi sto je promasio. Glavu gore, zbog njihovog truda smo dosli do toga da se ravnopravno nosimo sa svim ekipama koje imaju budzet bar 10 puta veci i opet nam ne valja.

avatar
Voja
Friday, 14.10.2016
22:36

Pa uredu je to da je on dosta postigao sa Zvezdom to je isto kada je Vujosvic proglasavan za trenerskog genija i to zato sto je moga da dovede i bira koga god igraca pozeli a kad je trebalo da pokaze svoje znanje i umece nema ga nigde. Gde je sad Vujosevic, gde je bio u Rusiji, Italiji sa reprezentacijom. Radonjic na ovim prostorima ima nnajbolju tim u svakom pogledu i to je to videcemo njegov doprinos.

avatar
Lakarijee
Saturday, 15.10.2016
12:53

Ne znam bas da li je najbolji po imenima i vrednosti, cedevita i buducnost su bar ravnopravni sa nama, drugo je sto nasi igraju dobro, mislim da to i jeste njegov doprinos sto su uigrani. Nije imao sigurno jaci tim od reala, himkija i jos nekih ekipa koje su pobedjene prosle sezone. Ok pre godinu dve sto nismo imali poverenje u njega, ali se pitam dokle vise posle svega sto se pokazalo. Evo ti sam kazi kojeg to trenera da dovedemo za iste pare da napravi takav uspeh, malo ih je sigurno.

avatar
Zerar Depardje
Friday, 14.10.2016
09:54

morao je Radonjic da brani Rebica a ne da cuti na kritike novinara

avatar
Dejan Jankovic_fb
Friday, 14.10.2016
07:39

ma budzet 1000000000000000000 dolara a kod vas oni silni Amerikanci igrali za kikiriki i ljubav,vazduh

avatar
Noblesse
Friday, 14.10.2016
01:55

kakva mala velika postava ako oni igru s pikavci ti ubacujes centra od 2.10 i vise spustas loptu na njega a ne ovo prosle 5 sec sut za 3 prosle 5 sec sut za 3 pa niste vi golden stejt mitrovic umislja da je neka faca a simonovic mlati s one ruke u odbranu ko baba more napolje

avatar
Jacopo Belbo
Friday, 14.10.2016
00:25

Radonjic je kulturan decko, ali kao trener - veze nema.

avatar
Friday, 14.10.2016
00:17

Да је Вујошевићу дат буџет од 6.5 милиона, Партизан би имао бар 2 титуле првака Европе на 10 година. Када смо победили Барцелону у Београду, која је тада имало вероватно најјачи тим који је до сада постојао у Европи имали смо 1.8 милиона евра буџет. Иначе сматрам Човића способним и коректним ликом али ми никако није јасно да у плејади врхунских тренера које имамо, он држи Радоњића годинама... Један од најслабијих тренера у АБА лиги.

avatar
LoleRava
Friday, 14.10.2016
00:23

Pa drzi Radonjica zato sto mu odgovara i verovatno moze da se mesa u neke stvari,to je sigurno,a da dodje neko 'ime' ne bi mogao tako i to je cinjenica,mada nije iskljuceno u buducnosti da dovede nekog,sve zavisi.E sad da je Radonjic najslabiji bas to nije tacno,uradio je dosta dobrih stvari,ali i dosta zivaca pokidao svima nama:)

avatar
Delija_u_srcu_1989_0
Friday, 14.10.2016
00:36

Potpuno tacno.