Radonjić nezadovoljan - Zvezda odigrala 75. meč, igrači mu se povređuju, a dugo je do kraja...

Autor: Beta Beta
ponedeljak 22.05.2017.
21:13
Izvor: Beta

Pobeda nad FMP-om u senci sve većih kadrovskih problema u ekipi aktuelnog šampiona.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde rekao je da nije zadovoljan posle večerašnje pobede nad FMP-om u Super ligi Srbije, zato što se povredio još jedan košarkaš.

"Ne bih mogao da kažem da sam zadovoljan. Jedan od razloga je i to stanje oko povređenih igrača koje se pogoršalo u jednoj utakmici koja je bila pod kontrolom. Ne izlazim zadovoljan večeras.

Posle Nejta Voltersa, na koga nećemo moći da računamo, sada se povredio i Marko Simonović, ali situacija je takva kakva je. Ovo je 75. meč Crvene zvezde u sezoni, a ima da se igra još dosta i napori nisu jednostavni ni malo",
rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je večeras pobedila sa 77:69 u 10. kolu Super lige i tako došla do devete pobede u sezoni. Simonović je u jednom trenutku morao da izadje zbog povrede skočnog zgloba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bafana
Tuesday, 23.05.2017
13:21

On snosi deo krivice za tako nesto . Zvezda je na početku sezonu znala otprilike koliko ce sa igra utakmica i cak stavise ovo im je minimum za ovu sezonu jer se nisu plasirali u top8 gde bi imali jos koju utakmicu. Za Aba ligu se znalo da ce doći do kraja jer su daleko najbolji kao i u našem prvenstvu pa me onda zanima sto nisu pustani mladji igrači na početku sezone pogotovo u Aba ligi pa makar i zabeležili jedan, dva poraza vise . Ako je Partizan dobijao u ovakvoj Aba ligi utakmice sa Koprivicom , Potom , Karahodzicem i ostalom kompanijom utakmice ne moze niko da me ubedi da Radonjić nije mogao da pusti protiv ekipa poput MZT,Fmp, Krke, Zadra,Karposa da igraju Simanic , Rebic na početku sezone , Rakicevic pa i Dobric je mogao vise da igra na početku sezonu i tako bi sačuvao neke igrače pre svega Jovica ali njemu je bilo bitno da se juri rekord i njegovi lični uspesi .

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 23.05.2017
19:11

Niste upuceni u celosti sta se sve zbivalo unutar kluba, tako da i ne mozete govoriti o necijoj krivici, jer je tu zaista najmanje... Odredjeni problemi sa kasnjenjem sponzorstava, dugovi prethodnog perioda i stanje na trzistu, su napravili veliki problem citavoj selekciji Radonjica. Uslo se u sezonu bez pleja i centra, prekomandovani su Simon na krilnom centru i Bjelica na cistoj petici iz moranja. Mnogo utakmica se izgubilo zbog toga (Darusa kao najbitnija i jos neke, uz Zalgiris kao kiks kasnije), dok nije stigao Wolters i adaptirao se, a tek kasno je doveden i Thompson kao iznudjeno resenje, jer boljeg nije bilo na moralo se reagovati jer je rok bio zadnji, i duza povreda na visokim pozicijama bi opasno uzdrmala sezonu (ispostavilo se tako, samo se povredio plej i najvazniji igrac tima i tu spasa nije bilo) Ono sto je mnogima neshvatljivo je ovaj novi format i sistem EL, koji je ostavio jako malo prostora za treninge i za neka menjanja tima u hodu. Svi po Evropi su radili slicno, samo sto su bili opusteniji zbog licence, vecina njih barem...U aba ligi su odlicno rasporedjeni minuti bili, to je uglavnom predstavljao jaci trening za citav tim, pobedjivalo se sa oko 20 razlike u proseku, i morala je baza tima igrati da sacuva jaku formu i uigranost, za pre svega EL, inace bi ispali iz konkurencije za cetvrtfinale vec na polusezoni....Ne mogu igrati svih 14-15 igraca, ne ide to tako, pa cak i neki treneri koriste samo 8-9, u Nba recimo uglavnom 7 igraju , dok ostali se bore za saku minuta. Radonja je koristio 11 igraca, znalo se ko sta radi i igra, i zato su tako nestvarno delovali do svih povreda prvotimaca, funkcionisali kao sat i bili jako uigrani. Imamo primer Cedevite koja vec godinama ulaze veci novac od nas, i ove sezone su doveli brdo igraca, sastavili 3 tima, odmaraju sve zivo, i opet deluju kao rastimovana banda, a pritom i povrede ih pojele, a na fizickom planu deluju ko mekusci u odnosu na nas....Uglavnom finansijski problemi, novi format EL (za koji niko u EL nije bas bio spreman i znao kako ce biti) i povreda najvaznijeg igraca, je sve ove price pokrenula...Da se jure neki rekordi oni bi se i ostvarili, sravnjali bi Aba ligu sa dosta vecim prosekom, i ostali bi nepobedivi jer bi premestili prioritete, ja najbolje znam kolika je bila moc ovog tima disao sa ekipom kroz sve tekme, ispratio skoro sve odigrano, i bolje od svega ovoga u ovakvoj poziciji bas i nije nesto moglo....

avatar
Bafana
Wednesday, 24.05.2017
02:56

Jovicu nista ne znaci da igra poslednjih pet minuta utakmice na plus +20 i nista se vise neće uigrati za tih par minuta nego sto bi na treningu uradila a npr Rebicu bi značilo i mogli bi da ga podnesete i da ne odigra dobro a on i da se nije razboleo ne bi igrao , kao sto je slučaj sa Simanicem , sto on nije mogao da igra po poslednjih 5,10 minuta u takvim utakmicama umesto Bjelice ili Simonovića ? Zašto Rakicevic nekada nije dobijao priliku i ujedno odmori Lazića naprimer . Jedino je Dobric koliko toliko dobio priliku i nije se loše pokazao koliko sam zapazio , a da je to radio od početka sezone možda bi vam se i rotacija produžila za jednog ili dva igrača jer bi možda neko od njih bljesnuo i imali bi svakako veliku korist od toga a i da su se loše pokazalai u nekim utakmicama ne bi skodilo to toliko a ovako ne znas ni sta da očekuješ od njih .

avatar
JC\'90
Tuesday, 23.05.2017
10:50

Imaju manju rotaciju,a jaci tempo nego u NBA gde se tokom cele regularne sezone sprdaju igraci

avatar
gosfkcz
Tuesday, 23.05.2017
14:32

A ko mu je kriv sto nije hteo ni u ABA ligi ni sada da gura klince kada je vodio 30 razlike? Ja pozdravljam to sto i na toj razlici trazi ozbiljnost ali je mora mnogo vise da koristi klince i Tompsona.

avatar
12Thierry14Henry
Tuesday, 23.05.2017
07:20

Ovo nije humano