Radonjić: "Nema slavlja unapred"

Autor: Beta Beta
sreda 30.03.2016.
14:02
Izvor: Beta

Strateg Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić poručio je da navijači ne bi trebalo da slave plasman u TOP 8 fazu Evrolige sve dok sirena ne označi kraj meča sa Darušafakom koji crveno-beli treba da dobiju da bi se domogli četvrtfinala.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je danas da je njegovim košarkašima potrebna maksimalna podrška protiv Darušafake i apelovao da ne sme da bude slavlja sve dok se ne završi utakmica.

"Znam da nas čeka izuzetno težak meč, protiv dobrog rivala. Moramo da istrpimo sve, kako bismo došli do pobede. Treba nam dobra koncentracija, velika odgovornost i 40 minuta strpljenja, pa da pokušamo da zabeležimo još jednu pobedu", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda će u četvrtak dočekati Darušafaku i ako pobedi plasiraće se u četvrtfinale Evrolige.

"55. put nam je biti ili ne biti. Igrali smo mnogo važnije utakmice ove sezone. Protiv Cedevite je bilo najvažnije. Drago mi je što smo dobrom igrom došli u poziciju da pričamo o TOP 8, a o ostalom o tom potom, još ništa nismo uradili. Mislim da smo se izvaredno prikazali do sada u Evroligi", kazao je trener crveno-belih.

Radonjić je naveo da su svi igrači Zvezde zdravi i spremni, kao i to da kapiten Luka Mitrović neće biti u timu.

On je kazao da ne sme da bude slavlja pre nego što se utakmica završi, jer to ekipi najmanje treba.

"Nema nikakve proslave u 20.00, neka proslava bude u 22.00. Nema nikakvog spuštanja lopte, nije prvi put da postoji ovakav odnos očekivanja i realnog. Treba mnogo toga da se uradi kako bismo dobili, a možemo to. Slavićemo u 40. minutu, ne unapred, to nam u ovom trenutku najmanje treba", dodao je on.

Radonjić je istakao da ne razmišlja o drugim rezultatima u grupi, već da samo želi da se ekipa plasira u TOP 8 fazu.

"Ne razmišljam uopšte o drugim rezultatima. Želim da pobedom dođemo do plasmana u TOP 8", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je rekao da očekuje do sada najveću podršku navijača.

"Svaki put je bio spektakl, ali očekujem da bude najbolje do sada, da se oseća ambijent koji može da nam donese to da igramo iznad trenutnih mogućnosti", rekao je Radonjić.

Kada je reč o narednom protivniku, Radonjić je kazao da se protiv Darušafake ne može biti izraziti favorit.

"Darušafaka je za nekoliko godina brzo preskočila nekoliko rangova i od drugoligaške ekipe, došla do TOP 16 faze. Napredovali su jako brzo, ulagali velika sredstva. Igraju jako dobro, ekipa je sastavljena od visokorangiranih igrača. Njihovi rezultati, koji su izvanredni, nisu slučajni", kazao je Radonjić.

Utakmica će se igrati u četvrtak od 20.00 u beogradskoj "KombanAreni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dejandoc
Wednesday, 30.03.2016
14:27

Stvara se atmosfera kao da je CZV obavezna da pobijedi. Darusafaka nije ni malo naivna, nadam se da ce momci noseni publikom uspjeti da ih dobiju!

avatar
Toni Kroos
Wednesday, 30.03.2016
15:16

Zvezda i jeste obavezna da pobedi!!! Ima vise razloga za to i Radonjic to vrlo dobro zna! Prvo,u Srbiji su padali i mnogo veci od Darusafake! Drugo,mozemo da odemo u plej of i bez pobede (ako Efes izgubi jednu) ali bi to znacilo i cetvrto mesto i duel sa CKSA-om! Sa CSKA-om nemamo sansi,'em nam ne leze ruske ekipe,'em je CKSA najbolja ekipa u Evropi! Trece,obavezni smo da pobedimo kako bi na kraju bili drugi/treci u kruznom sistemu sa PAO-m i Lokomotivom.. Ako dobijemo obe a PAO i Kuban kiksnu po jednu,mi smo drugi.. Cetrvrto,ako dobijemo obe do kraja a PAO kiksne jednu utakmicu (Loko dobije obe) mi smo ti koji ce biti treci i koji ce ici na,verovatno,Laboral Kucu koja je koliko-toliko laksi rival od CSKA.. Peto,ABA vise nije prioritet s obzirom da smo obezbedili EL za sledecu sezonu.. Sada je cilj zauzeti sto bolju poziciju i juriti sto slabijeg rivala iz druge grupe kako ne bi zavrsili takmicenje u Top8! Sesto i najvaznije: obezbediti sto vise utakmica u EL kako bi klub imao sto veci budzet za sledecu sezonu (TV prava,ulaznice,sponzori,nagrade EL)! Zato je CZV obavezna da pobedi!

avatar
Sad il\' nikad!
Wednesday, 30.03.2016
19:33

Nzm sto si ti siguran da ce CSKA biti prvi. Svi uporno podcenjuju Laboral a ovi se dokazuju iz utakmice u utakmicu . Licno mislim da cemo vrv biti 4. jer ce Loko dobiti obe a i Pao ce sto zbog toga sto njenjim rivalima nece znaciti nista sto zbog sudija...Ostalo je ok tako da se slazem da Zvezda mora da pobedi.

avatar
Toni Kroos
Wednesday, 30.03.2016
18:56

Kuban jeste bolji i ima prednost u odnosu na nas,ali ako na kraju Kuban,PAO i mi budemo imali isti odnos pobeda i poraza,medjusobni skor se ne gleda vec se pravi kruzni sistem po kome bi mi bili ispred Kubana i PAO-a.. Za tako nesto je potrebno da Zvezda dobije obe a da i PAO i Kuban kiksnu po jednu utakmicu..

avatar
Paolo Maldini 5 KS
Wednesday, 30.03.2016
17:03

mislim da kuban treba da kiksne obje da bi mi bili 2. bolji su od nas u medjusobnom