Radonjić: "Neće biti neočekivano da narednih dana bude još poraza"

Autor: Beta Beta
petak 03.02.2017.
23:53
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je za njegovu ekipu posle večerašnjeg poraza od Efesa najvažnije da se što pre konsoliduje i dodao da ga ne bi iznenadio još neki poraz crveno-belih u narednim danima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

"Meč u kojem smo na startu imali odredjenu rezultatsku kontrolu, do sredine druge četvrtine kada su oni napravili razliku kontranapadom i šutem koju su povećali na startu treće četvrtine. Bilo je jako teško da stižemo to, iscrpeli smo se jako puno. Bili smo u jednom trenutku na 56:50, ali su oni su brzo odgovorili i potom su imali kontrolu do kraja", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.ž

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od turskog Efesa sa 72:86 (20:16, 31:16, 16:14, 20:25) i tako okončali svoju seriju od sedam uzastopnih trijumfa u Evroligi.

"Želeli smo da rezultat bude drugačiji, ali ja sam i pred meč ukazivao na neke stvari, nekima je to izgledalo kao da se lopta spušta, ali ja na treningu vidim o čemu se radi... Moj osećaj je bio da je bilo samo pitanje kada će Efes sve da uzme u svoje ruke", rekao je Radonjić.

Zvezdu u nedelju očekuje derbi meč protiv Partizana u Jadranskoj ligi, a u narednom kolu Evrolige ekipa Dejana Radonjića ide u Moskvu na gostovanje CSKA-a.

"Za mene je jako bitno da pokušamo da se što pre konsolidujemo, prevelike smo probleme imali nakon duela sa Panatinaikosom... Neće biti neočekivano da narednih dana bude još poraza, to za mene neće biti nikakvo iznenađenje", dodao je trener Zvezde.

On je dodao da ga zabrinjava situacija, ali da se nada da će se njegova ekipa u kompletnom sastavu pojaviti na treningu.

"Moraćemo da izdržimo udare koji na našu sreću nisu nešto što treba da nas opterećuje. U ABA ligi imamo zalihu koja nam omogućava da možemo da iznesemo to kako trebe, a u Evroligi smo izuzetni", rekao je Radonjić.

Trener Efesa velimir Perasović rekao je da je njegova ekipa slavila u veoma bitnoj utakmici.

"Odigrali smo večeras vrlo važnu i vrlo ozbiljnu utakmicu. Dominirali smo u skoku i to je jedan od ključeva. Zvezda je večeras imala samo dve ukradene lopte i to je bio jedan od ključeva naše pobede", rekao je Perasović.

"Igrali smo jednu od boljih utakmice protiv ekipe koja je imala takav niz. Normalno je da dodje do opuštanja posle takve serije... Skoro pa do opuštanja. Normalno je da Zvezda posle brilijantne serije odigra jednu lošiju utakmicu. Ovo što rade ove godine je nešto za šta im treba skinuti kapu. Mi smo ušli pod punom tenzijom jer nam je utakmica jako bila važna. Sad ostajemo u trci za plej-of", dodao je Perasović.

On je istakao da budžet Efesa ove godine nije medju 10 najvećih u Evroligi.

"To možda niko ne zna, ali ove godine nam je budžet izmedju osam i devet miliona evra. Ali, novac ne igra, igra srce... Nije jednostavno, jer uvek ima onih koji imaju više", rekao je Perasović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Džon Rambo
Saturday, 04.02.2017
14:26

Zvezda ima jedan od najvećih budžeta u evropi i onako da izgube sinoć, sramota

avatar
Old_school
Saturday, 04.02.2017
10:49

Budzet 9mil i zali se da nije ni medju 10. Pa sta mi mucenici da kazemo?!

avatar
Born2Won der
Saturday, 04.02.2017
08:01

Naš Nikola Jokić večeras imao prvi tripl-dabl u karijeri! Majstor! Petica a 11 asistencija.. i Teo bi mu zavideo.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 04.02.2017
01:03

upravo tako , ne treba sad ici po svaku cenu na pobede. Najvaznije je da se ekipa koliko toliko oporavi

avatar
NEMANJAAA
Saturday, 04.02.2017
00:55

Nadam se Radonja da si u pravu!

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Saturday, 04.02.2017
01:05
avatar
Lav
Saturday, 04.02.2017
01:21

Nije mislio na vas ;)