Radonjić: ''Naučiće Zvezda kako se postaje šampion!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.12.2014.
13:48
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

U najavi sledećeg meča u ABA ligi protiv skopskog MZT-a, trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić se dotakao i evroligaških tema.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ekspedicija Crvene zvezde Telekom sprema se za put u Skoplje, gde će u ponedeljak od 20:30h pokušati da protiv MZT-a nastavi fantastičnu seriju pobeda u ABA ligi.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je u današnjem razgovoru sa novinarima konstatovao da su Skopljanci značajno promenili tim u poislednje vreme i podsetio na najnoviji dolazak bivšeg centra Zvezde Predraga Samardžiskog u MZT.

Naravno, Zvezda je favorit, a Radonjić očekuje da će njegov tim nastaviti sa odličnim rezultatima.

''Razmišljamo samo o tome da naš odnos prema igri i pristup utakmici budu na najvišem mogućem nivou, jer je to preduslov za osvajanje dva nova boda. To su naše jedine želje i ambicije'', konstatovao je Radonjić.

Ovih dana, svakako, aktuelan je i start Top 16 faze Evrolige, a Zvezda će svoj put ka ''Top 8'' započeti 2. januara u ''Areni'' protiv madridskog Reala.

U osvrtu na novoformiranu Grupu E, trener Zvezde je nabrojao i sve trofeje narednih rivala.

''O reputaciji klubova sa kojima ćemo u Top 16 fazi odmeriti snage najbolje govori podatak da su ukupno osvojili 34 međunarodna trofeja, od čega čak 22 pehara namenjena prvaku Evrope. Zanimljivo je da iz naše grupe samo Galatasaraj nije osvajao neko evropsko takmičenje'', istakao je Radonjić.

Zatim je izneo niz pohvala na račun Reala, Barse, Panatinaikosa, Obradovićeve Albe, ali je i poručio da će Zvezda nastaviti da raste.

''Očekuje nas izuzetno težak posao. Ali, mi želimo da trčimo sa šampionima, jer ćemo tako i mi naučiti da postanemo šampioni. Svaka utakmica u Top 16 fazi za naš mladi tim, koji je ubedljivo najmlađi u ovoj konkurenciji, biće velika škola. Trudićemo se da iz utakmice u utakmicu nastavimo da rastemo kao tim'',
naglasio je Dejan Radonjić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 21.12.2014
14:51

Nije 22 nego 23. Real Madrid 8, PAO 6, Makabi 6 (verovatno mu racunaju 5, ali ipak ima 6), Barselona 2 i Zalgiris 1.

avatar
Alan Ford
Sunday, 21.12.2014
19:16

Kako pratis EL, svaka cast...mada realno imas sta i da vidis ove sezone...

avatar
Alan Ford
Sunday, 21.12.2014
20:52

Laskis nas malo da ne gledas! :)) Bacis oko povremeno, priznaj i cak ti je po malo drago kad Zvezda delje redom...ahahaha

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 21.12.2014
19:47

Inace, ne gledam vas uopste, samo znam ko je protivnik klubu za koji sad navijate i posle cujem rezultat, ali ne pratim vas, stvarno je tako:-)

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 21.12.2014
19:45

To sto je "sporno" za Makabi je ona sezona kad su bile dve Evrolige...