Radonjić: "Nastavljamo da se borimo za naše ciljeve"

Autor: Beta Beta
petak 19.12.2014.
22:00
Izvor: Beta

Strateg Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić izjavio je da sve funkcioniše lakše kada je atmosfera u ekipi a pritom je dodao da njegovi izabranici nastavljaju da rade i da se bore za svoje ciljeve.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je danas da je njegova ekipa prevazišla "čudan osećaj" igranja u praznom "Pioniru" i pobedila, i najavio da će nastaviti da radi i truditi se da ispuni ciljeve iz ove sezone.

"Mislim da je večeras bilo jasno zašto je ova utakmica bila karakteristična. Osećaj je bio čudan, naročito nama na terenu. Pre utakmice se više pričalo o tome da je to borba za drugo mesto ili o grupama u nastavku nego o meču. Mi se za svaki meč spremamo isto, naše vaspitanje je uvek isto da se uvek ide na pobedu, bez ikakvih kalkulacija", rekao je Radonjić novinarima.

Zvezda je večeras pobedila Laboral Kuću sa 90:82, zabeležila šestu pobedu u Evroligi ove sezone i završila takmičenje na drugom mestu u Grupi D. Zvezda je meč prelomila u poslednjoj četvrtini.

"U drugoj četvrtini smo primili 28 poena. Laboral je bio dobar, nije da samo mi nismo imali dovoljno energije, što je i jeste bio slučaj kod pojedinih igrača. Dobro su šutirali i imali su ofanzivan skok. U drugom poluvremenu je bilo značajno bolje, stekli smo prednost kvalitetnijom agresijom i tranzicijom", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je kazao da nije razmišljao o nastavku takmičenja, već je o ovom meču, kao i o predstojećim duelima u Jadranskoj ligi i "žestokom ritmu".

"Nadam se da čemo moći da se regenerišemo, ali sa dobrom atmosferom koju posedujemo, sve je lakše. Odigrali smo svih 10 mečeva sa zadovoljstvom, bez obzira što smo neki meč izgubili. Naše igre u Evroligi su bile tako dobre da je stalno rastao optimizam da ćemo ostvariti to čudo plasmana u Top 16. Na kraju smo jako ubedljivo obezbedili plasman, dva kola pre kraja, a veliko zadovoljstvo nam pružaju igre koje smo prikazali", rekao je Radonjić.

Crveno-beli nastavljaju takmičenje u grupi "E" sa evropskim velikanima kakvi su Real Madrid, Barselona, Panatinaikos i Makabi.

"Nastavićemo da radimo. Ja sam neko ko zaista veruje da ovaj tim može da ispuni ciljeve ove sezone, a nastupi u Evroligi nam daju nadu da možemo da napredujemo i da ćemo napraviti kontinuitet igranja u Evroligi kroz Jadransku ligu i ostvariti taj san da osvojimo trofej, a i u domaćem takmičenju da odemo korak dalje", rekao je Radonjić.

Takmičenje u TOP 16 fazi Evrolige počinje karajem decembra a uskoro će biti poznat i raspored utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke