Radonjić: "Naša najbolja partija ove sezone"

Autor: Beta Beta
petak 04.12.2015.
23:16
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši u večerašnjoj pobedi nad Himkijem u Evroligi odigrali najbolju utakmicu ove sezone.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

"Ovo je bila naša najbolja partija ove sezone i čestitam igračima na tome. Nadao sam se da ćemo da dobijemo. Ovo je četvrta pobeda i pretpostavljam da nikog nije bilo ko je mislio da ćemo to da ostvarimo", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je u Pioniru savladala Himki sa 96:91 u Grupi A Evrolige i ima skor 4/4, koliko i ruski klub i Bajern Minhen, dve pobede manje od Fenerbahčea, a jednu više od Strazbura i Real Madrida.

"Najviše me raduje činjenica da postoji ogroman napredak kod nas i posle ovakvog duela gradim optimizam, a nisam bio pesimista i pre mesec dana. Da nismo bili dobri večeras, ne bismo prevazišli krizne momente", kazao je Radonjić.

On je istakao da mu je posebno drago što je prevazidjen težak period za klub.

"Samo mi u klubu znamo koliko je ovaj period bio težak, kada je reč o svim povredama, izostancima, porazima... Kada nedostaje pet igrača, to mora da se kaže, ljudski je", naveo je trener crveno-belih.

Prema njegovim rečima, nemoguće je očekivati da ekipa u narednom kolu Jadranske lige protiv Krke odigra dobro kao protiv Himkija.

"Osetili smo da posle evroligaških utakmica postoje oscilacije. Težak raspored moramo da prevaziđemo, moramo da uradimo mnogo toga, posebno u Jadranskoj ligi, da dodjemo makar do mesta koje bi nam u plej-ofu garantovalo prednost domaćeg terena", rekao je on.

Radonjić je zahvalio navijačima na "neverovatnom ambijentu i podršci" u hali Pionir.

"Po ko zna koji put se videlo koliko nam znače", dodao je Radonjić.

Prvu utakmicu za Zvezdu posle šestomesečne pauze odigrao je Markus Vilijams, koji je rekao da je bio nervozan zbog toga.

"Bilo je teško vratiti se posle šest meseci i to baš u ovakvoj utakmici. Bio sam veoma nervozan pre utakmice, ali je sve to prošlo čim sam kročio na teren. Nisam osećao strah. To je ipak košarka, ništa novo za mene", rekao je Vilijams.

Američki plejmejker je odigrao 16 minuta i imao 13 poena, pet skokova i četiri asistencije.

"Osećam se dobro, posebno zbog tima. Imali smo odličnu četvrtu četvrtinu, kontrolisali smo igru. Himki je, bez dileme, odličan tim, ali im nismo pružali drugu šansu, kontrolisali smo ritam utakmice", kazao je Vilijams.

Zvezda će u sledećem kolu Evrolige gostovati Fenerbahčeu u Istanbulu narednog petka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Wednesday, 09.12.2015
12:57

Bravo za pobedu, još samo da se uključi I Tompson I biće još bolje.

avatar
Carina
Saturday, 05.12.2015
09:42

Mora da se oda priznanje Radonjicu, ove dve poslednje pobede verujem da niko nije ocekivao, mada smo se svi potajno nadali da cemo dobiti bar jednu, ali nikako obe. Svaka cast ekipi i Radonji, samo da se ne uprska protiv Bajerna...