Radonjić: "Napadački smo bili bolji nego što znamo da budemo"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.11.2016.
22:34
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde bio je zadovoljan učinkom svoje ekipe nakon utakmice sa Olimpijom iz Milana.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da nije bilo jednostavno proći težak period u kojem su se našli njegovi košarkaši prethodnih dana i da je zbog toga veće zadovoljstvo zbog večerašnje pobede nad Armanijem.

"Zadovoljstvo je veće zbog toga što smo došli do još jednog velikog uspeha. Posle osam dana, od kojih smo pet putovali, uz sve peripetije, nije bilo nimalo jednostavno da se sve iznese, a ne samo da se igra. Pokazali smo karakter, koji meni nije nepoznat, jer je građen", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je u osmom kolu Evrolige ostvarila četvrtu pobedu, pošto je u Areni sa 83:70 bila bolja od Armanija.

Radonjić je čestitao svojim igračima, a navijačima zahvalio na podršci.

"Bila je prisutna dekoncentracija, koja je bila i očekivana. Osećalo se da možemo da iznesemo utakmicu, što smo i uspeli. Rezultat nije padao u drugom poluvremenu i savladali smo ekipu koja je napadački izuzetno potentna. Napadački smo bili bolji nego što znamo da budemo", kazao je Radonjić.

On je naveo da ga raduje što je Zvezda izašla iz ritma od dve evroligaške utakmice u jednoj nedelji.

"Čeka nas još tri takva, pa plej-of. Ide zima, veoma bitan momenat u kom možemo da dodjemo u situaciju da opet budemo van plana, onoga što želimo da radimo. Ali, trudićemo se da kontrolišemo situaciju koliko je to moguće i nastavimo u dobrom ritmu", dodao je trener crveno-belih.

Prema njegovim rečima, ekipi će biti teško da iznese 30 kola, ali da ona želi da igra Evroligu kakav god da je format i "koliko god da je teško".

Nejt Volters je protiv Armanija odigrao najbolju utakmicu otkako je došao u Zvezdu i bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf. Radonjić je rekao da se američki plejmejker "polako adaptira", što nije jednostavno, jer nema treninga.

"To nije jednostavno jer mora kroz utakmice, što je veoma otežavajuća okolnost, za njega, mene i ostale igrače. Trudimo se da se to ne oseća u igri i da dobijamo doprinos od njega. Sada je bio veći nego u prošloj utakmici, ali svaki igrač mora da doprinese da bi tim bio dobar. Potreban je kontinuitet u timskoj igri, a da igrači u etapama pokazuju svoje kvalitete", rekao je Radonjić.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati Efesu u četvrtak, 24. novembra, od 18.00 u Istanbulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr_znate_koji
Friday, 18.11.2016
00:19

Kad pogledam odbranu koju mi igramo, pa ono je neverovatno. To je toliko uigramo da svaki nas igrac tacno zna gde se pomera, u koju stranu ide, ko preuzima, ko je iza njega a pritom nikad nema nekog sudaranja menju njima... Sve tece glatko. Neverovatno.

avatar
Dr_znate_koji
Friday, 18.11.2016
00:13

Nema cestitki navijaca partizana? Zbog cega???

avatar
babaroga
Friday, 18.11.2016
08:24

Zabrinjavaju me pojedinci. A rekose da ce pred svaku utakmicu da mi kazu tip, da uzmem pare na kladionici :D

avatar
Djole Djokic
Thursday, 17.11.2016
23:58

Bravo Doktore Radonjicu!!!