Radonjić: ''Moraćemo da budemo na najvišem nivou''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.03.2016.
16:11
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da u duelima sa Cedevitom neće biti nepoznanica i da će njegovi košarkaši morati da igraju najbolje moguće ako žele da pobedjuju.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

"Igrali smo već tri puta sa njima, a i da nismo, dobro se poznajemo jer dugo godina igramo i družimo se. Zvezda mora da bude odgovorna, koncentrisana i da na terenu radi stvari kako bi umanjili kvalitet Cedevite. Sa izuzetnom dozom poštovanja ulazimo u duel i moramo da budemo na nivou naših najboljih utakmica", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda će sutra u Beogradu početi polufinalnu seriju Jadranske lige protiv Cedevite. Radonjić je apelovao navijačima da pomognu ekipi.

"Značaj polufinala je ogroman. Igrači su zdravi, spremni, nadam se da ćemo biti kompletni i da ćemo odigrati najbolje što možemo i uz podršku navijača dodjemo do pobede. Nadam se da će publika biti zadovoljna",
kazao je Radonjić.

On je naveo da je ritam naporan, sa konstantnim nabojem u svim duelima, ali da ne želi da traži izgovore.

"Serija je teža jer posle prve utakmice putujemo u Malagu, pa posle Zagreba za Krasnodar, ali nećemo tražiti nikakva opravdanja. Nadam se da ćemo biti dovoljno dobri i da nakon toga rešavamo stvari koje slede", dodao je trener Zvezde.

Zvezda je ranije javno izražavala nezadovoljstvo arbitrom Damirom Javorom, koji će suditi na sutrašnjoj utakmici.

"Biće borbe na terenu, ali biće borbe i sa njima ako bude bilo potrebe"
, dodao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, Cedevita beleži odlične rezultate, a da bi oni u Evroligi bili još bolji da zagrebački klub nije imao velikih problema sa povredama.

"Jako dobro znam šta to znači jer smo mi prošli period sa teškom situacijom zbog izostanaka nekoliko bitnih igrača. Imali su dovoljno vremena da se spreme za duel sa nama i znamo da su ambiciozno došli u Beograd, što je i prirodno da tako bude", rekao je Radonjić.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić rekao je da će istrajnija ekipa pobediti.

"Imali smo mnogo problema na početku sezone, ali smo uspeli da ostvarimo jedan od ciljeva i da budemo u borbi za odbranu trofeja. Spremni smo da izadjemo na teren i damo maksimum i pokušamo da zabeležimo pobedu u domaćem terenu, što smo izborili u poslednjem kolu regularnog dela"
, rekao je Lazić.

On je pozvao navijače da podrže ekipu jer od Jadranske lige zavisi i plasman u Evroligu sledeće sezone.

Prva utakmica polufinalne serije igraće se sutra od 18.45 u beogradskoj hali Aleksandar Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Tuesday, 15.03.2016
11:35

Braćo Zvezdaši večeras svi u Pionir da pokažemo Cedeviti kako se brani šampionski prsten i kako se voli Zvezda pa da posle uzivamo u finalu dva prava srpska kluba.

avatar
MAN_UTD«»CZV
Monday, 14.03.2016
20:50

Ne mogu da vjerujem da RTS prenosi