Radonjić misli o bodovima, ne rekordima

Autor: Beta Beta
nedelja 14.12.2014.
15:03
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je za njegovu ekipu najbitnije da u utakmici protiv Igokee u Jadranskoj ligi osvoji nove bodove.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Crvena zvezda dočekaće u ponedeljak od 21.00 u Hali Pionir Igokeu u utakmici 12. kola Jadranske lige.

"Svesni smo važnosti utakmice protiv Igokee, koja nam dolazi posle teško gostovanja u Grčkoj. Za nas je najbitnije da sutra upišemo nove bodove, da odigramo odgovorno i da nastavimo brobu za prvo mesto sa Budućnošću", rekao je Radonjić novinarima u Hali Pionir.

Crvena zvezda je ove sezone u Jadranskoj ligi postigla 11 uzastopnih pobeda, te je sada samo jedna deli od izjednačenja rekorda ljubljanske Olimpije po broju uzastopnih pobeda na startu sezone.

"Nema apsolutno bilo kakvog pritiska što se tiče 12. pobede. Nama je prioritet poznat, a to je da zadržimo prvo mesto. Osećamo pritisak što se tiče rezultata na kraju sezone. Svi znaju koji je naš cilj... Da dodjemo da polufinala, a potom i finala", kazao je Radonjić.

On je ocenio da je ekipa Igokee sklop "mladosti i iskustva" i da će u ponedeljak u Hali Pionir pokušati da iznenadi Zvezdu.

"Igokea je jedna jako dobra ekipa... Po imenima je možda trebalo da ima neku pobedu više. Njihova pozicija pozicija na tabeli nas neće zavarati. Trebalo bi da budemo koncentrisani na našu igru i da odradimo ono što se dogovorimo", kazao je on.

Trener Zvezde rekao je da je neizvestan nastup povredjenog Markusa Vilijamsa protiv Igokee.

" 'Potrošnja' igrača je velika zbog velikog broja utakmica i mnogo putovanja. Zbog toga dolazi do problema s povredama. Vilijams je neizvestan za utakmicu, iako ne bi trebalo da je u pitanju veći problem... Više ćemo znati u toku sutrašnjeg dana. Boban Marjanović je imao problema s prehladom, ali on je bio na jutrošenjme treningu i trebalo bi da bude spreman za meč"
, kazao je Radonjić.

On je rekao da Zvezda ne razmišlja o potencijalnim rivalima u TOP 16 fazi Evrolige, niti o eventualnim pojačanjima.

"Tek nakon utakmice s Laboral Kučom ćemo više razmišljati o narednim rivalima u TOP 16. Igrači su svesni značaja Jadranske lige i ne opterećuju se razmišljanima o drugoj fazi takmičenja. što se tiče pojačanja, mislim da Zvezda treba da nastavi s svojim mladim timom, jer je pokazala da može i protiv najačih na gostovanjima da igra", rekao je Radonjić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Кати магикоо
Sunday, 14.12.2014
16:41

Zvezdi za TOP 16 treba jedan šuter pod hitno,kao i npr Nedović..Jović je katastrofa,ništa korisno ne donosi u igri,ne može da zameni Markusa nikako...

avatar
Alan Ford
Sunday, 14.12.2014
19:07

Jovic je taman krenuo da igra, a onda se povredio! Bice on ok za par utakmica, kad ponovo digne formu...

avatar
Alan Ford
Monday, 15.12.2014
00:19

On nije plejmejker tipa Spanulis ili Vilijams da resava utakmice...Dobro je da je u organizaciji igre i da menja Vilijamsa. Zato je i doveden..Bice ok, videces..

avatar
Кати магикоо
Sunday, 14.12.2014
20:20

Daj bože al stvarno ništa nije pokazao,samo dribla do linije za 3 i doda nekom loptu,i tako stalno,u ABA ligi ima prosečno 3pts i ispod 3 asistencije,u evroligi još gori...čak bi i Rebić uradio više od njega da dobija minutažu kao on...