Radonjić: "Miler pod znakom pitanja"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.02.2016.
14:00
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da očekuje neizvestan duel u Istanbulu i otkrio da još uvek ne zna da li će moći da računa na Kvinsija Milera.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom jutros su otputovali za Istanbul gde ih u četvrtak uveče očekuje utakmica 6. kola TOP 16 faze Evrolige sa Darušafakom.

Crveno-beli su u seriji od tri pobede i pokušaće da održe taj kontinuitet, dok domaćin i dalje čeka na prvu pobedu u TOP 16 fazi takmičenja.

"Darušafaka trenutno ima skor koji sigurno ne pokazuje realan kvalitet te ekipe, jer ako samo delimično proanaliziramo imena koja se nalaze u njihovom sastavu, lako dolazimo do zaključka da je u pitanju izuzetno kvalitetan tim, sa velikim iskustvom, i to evroligaškim" objašnjava Dejan Radonjić.

Trener Crvene zvezde Telekom podsetio je na činjenicu da je Darušafaka neke utakmice u TOP 16 fazi gubila u "tesnim" završnicama što njega i njegov tim poziva na oprez.

"Jasno je da ćemo morati da odigramo vrlo kvalitetno, ako želimo da budemo konkurentni u tom meču. Darušafaka je u TOP 16 fazi gotovo sve mečeve izgubila malom razlikom ili na jednu loptu, u domaćem šampionatu u poslednjem kolu, pokazali su sav svoj kvalitet, kao i da podižu formu" rekao je Radonjić.

Darušafaka u svojim redovima ima igrače kao što su Gordon, Preldžić, Sloter, Vilbekin, Harangodi, Arslan, Erden i Aldemir, pa Radonjić ističe da njegovoj ekipi neće biti nimalo lako da dođe do željenog rezultata.

"Moramo da odigramo jako dobro, sa čvrstom odbranom i pametnim napadom, kako bi sprečili ekipu Darušafake da nametne svoj ritam i kontroliše utakmicu. Ako uđu u svoj ritam, onda su vrlo opasna ekipa na terenu, jer imaju nesumnjiv kvalitet i veliko iskustvo" istiće Radonjić.

Poseban problem za crveno-bele predstavlja prehlada Kvinsija Milera koji je dozvolu za polazak na put dobio rano jutros nakon lekarskih pregleda. To ipak ne znači da će Miler biti spreman da pruži maksimum u Istanbulu.

"Kvinsi je pod visokom temperaturom već dva dana. Situacija je takva da ćemo tek pred meč znati da li, i koliko možemo da računamo na njega. Naši lekari čine, i učiniće sve da ga osposobe za predstojeći meč, ali trenutno nemamo definitivnu prognozu" zaključio je Radonjić.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras će odraditi prvi od dva treninga u Istanbulu, pošto je planirano da na dan utakmice "nameste ruku" u prepodnevnim časovima.

Utakmica Darušafaka - Crvena zvezda Telekom biće odigrana u četvrtak od 19.30 u "Folksvagen Areni" u Istanbulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krcunijo najboLa si!
Wednesday, 03.02.2016
21:03

podrska mileru! izdrzi brate! stojan place po ceo dan sto si bolestan!

avatar
Skaut1
Wednesday, 03.02.2016
15:55

Nadam se da će igrati. Neće biti lako ni sa njim u ekipi, ali možemo da pobedimo čak i bez njega. Pao i Unikahu smo dobili bez nekog posebnog Kvinsijevog doprinosa. Darušafaka je kvalitetan protivnik koji uz to igra za ponos.nPotajno očekujem pobedu.

avatar
MarkoDjordjevic
Wednesday, 03.02.2016
16:00

Dace Bog. Ukoliko ovo dobijemo, otvaramo vrata TOP 8. Za to su nam i bez ove pobede potrebne pobede kod kuce protiv Darusafake, Cedevite, Efesa i Panate. To bi trebalo da bude dovoljno.

avatar
Skaut1
Wednesday, 03.02.2016
16:53

Dovoljno, i realno, mada bih ja tu dodao i pobedu protiv Cedevite u Zagrebu. Naravno nije realno očekivati pobede u gostima protiv Fenera, Unikahe i pogotovo Lokomotive, ali ne bih ja ni na ta 3 gostovanja išao sa belom zastavom (sa crveno-belom može).