Radonjić: "Istorijska pobeda, sezona u Evropi uspešna"

Autor: Beta Beta
petak 26.02.2016.
23:56
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je večeras protiv Efesa ostvarena istorijska pobeda, kao i to da da je sezona u Evroligi uspešna, bez obzira na to da li će ekipa proći u četvrtfinale ili ne.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

"Istorijska pobeda Crvene zvezde. Prošle godine smo prvi put bili u Top 16 fazi, ove drugi, a već imamo i jednu pobedu više i to će ostati zapisano. Želimo svaki meč da dobijemo, a sezona u Evroligi je već, po mom mišljenju, fantastična, nezavisno da li ćemo proći u četvrtfinale ili ne", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Vršcu.

Zvezda je kao domaćin savladala Efes sa 91:82 i zabeležila petu pobedu u Top16 fazi Evrolige. Crveno-beli sada imaju skor 5/3, sa izglednim šansama da prodju u narednu rundu.

Utakmica je igrana u Vršcu zbog zauzetosti beogradskih hala, a Radonjić je istakao da je publika napravila fantastičan ambijent u Milenijumu.

Radonjić je kazao da je zadovoljan igrom, ali da je njegova ekipa greškama vraćala Efes u igru, u trenucima kada je izgledala stabilno.

"Uspeli smo da zabeležimo dobar rezultat i idemo dalje. Na poluvremenu su imali opterećujuću prednost. Bili smo dobri u prvom delu i trebalo je izaći na teren u drugom i uraditi neke stvari kako bismo se nadali pobedi. Od samog početka smo bili zreli i zabeležili veliku pobedu", kazao je trener crveno-belih.

On je naveo da je njegova ekipa u prvom poluvremenu bila nervozna više nego što je to potrebno zbog sudijskih odluka, ali da je izvukla pouke iz prethodnih duela i da se ta nervoza nije videla u drugom delu.

Radonjić je bio vidno nervozan zbog pojedinih natpisa u medijima nakon poraza u polufinalu Kupa Radivoja Koraća od Partizana. Kako je rekao, postalo mu je "malo degutantno da čita neke stvari, a ne da ih komentariše".

Upitan da li pobeda nad Efesom pruža satisfakciju nakon porazu u polufinalu Kupa, Radonjić je odgovorio: "ne".

"Najbitnije mi je bilo da dobijem utakmicu. Najveći pritisak stvaram sam sebi", dodao je on.

Radonjić je rekao da već razmišlja o utakmici sa Cibonom u Jadranskoj ligi, kao i to da će njegova ekipa "sigurno pokazati svoje pravo lice" u polufinalu regionalnog takmičenja, bez obzira na to koja će biti na tabeli na kraju prvog dela.

Kada je reč o prvom plejmejkeru Stefanu Joviću, koji je pauzirao zbog povrede, Radonjić je rekao da je igrač spreman za nastavak sezone.

Kapiten Zvezde Branko Lazić čestitao je saigračima na pobedi, a tim menadžeru Nebojši Iliću rodjendan.

"Ovo je velika pobeda, korak bliže plasmanu dalje. Bilo je oscilacija, ali smo agresivnom odbranom i lakim poenima to kontrolisali", rekao je Lazić.

Crveno-beli će u narednom kolu Grupe E gostovati Fenerbahčeu u petak, 4. marta u Istanbulu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Djole Djokic
Saturday, 27.02.2016
11:18

Gde ste pljuvaci Radonjica???nGDE???

avatar
čerčil Brod
Saturday, 27.02.2016
10:11

Eh sad istorijska. Kao da je bitno koliko pobeda imas u grupnoj fazi. Bitno je da se plasiramo dalje,u top 8. A onda.....uh....trenutno bi isli na Laboral,a oni su nam musterija. Ooooo Boze kako je sve satkano od nijansi :-)

avatar
Carina
Saturday, 27.02.2016
07:37

Da je u pitanju Partizan to bi bila upisana pobeda jer je Fener prakticno obezbedio prolaz, ali protiv nas ce igrati najjace sto moze i skoro da se moze reci da nemamo sanse. Ali Cedevita, darusafaka, unikaha mogu da padnu, sto bi mozda i bilo dovoljno, a mozemo i sa panatinaikosom da se cepamo u pioniru.

avatar
drazen pfc
Saturday, 27.02.2016
05:05

Necu da umanjujem znacaj ove pobede ili da se rugam ali ovaj radonjic posle SVAKE pobede govori isto - ISTORIJSKA POBEDA..bracela promeni vokabular..

avatar
3x3
Saturday, 27.02.2016
04:00

Nije tacno da je sezona u Evropi vec uspesna. Pored ovakvom trentunog skora, sramota je da se ne prodje dalje u top 8. Fantasticnim igrama kosarkasi su zasluzili da igraju top 8 i iskreno se nadam da ce u tome uspeti. Takodje bih bio najsrecniji da Radonjic ode.

avatar
babaroga
Saturday, 27.02.2016
13:24

Sreca pa se ti ne pitas