Radonjić: "Istorijska pobeda koja mnogo znači"

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.01.2015.
23:29
Izvor: Beta

Strateg Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da trijumf nad Albom ima istorijsku konotaciju i dodao da će pobeda mnogo značiti njegovoj mladoj ekipi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da je za njegove mlade košarkaša večerašnja pobeda nad Albom u TOP 16 fazi Evrolige veoma značajna.

"Čestitke svima na ovoj istorijskoj pobedi u TOP 16 fazi. Ova pobeda je mnogo značajna za sve nas. Za ovaj mlad tim je velika stvar, što je uspeo da dođe do prve pobede", rekao je Radonjić.

Zvezda je u hali "Pionir" savladala Albu sa 86:69, u petom kolu Grupe "E" i tako zabeležila prvu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige.

"Generalno, utisak je da smo 40 minuta igrali odlično. Igrali smo odličnu odbranu kakvu bi uvek trebalo da igramo. Imali smo samopouzdanje, kvalitetan napad, stekli prednost koju smo do kraja održavali", kazao je Radonjić.

Zvezda je do pobede došla pred prepunom halom "Pionir", a Radonjić je posebno pohvalio ambijent koji su napravili navijači.

"Ambijent je bio prelep, to smo i tražili, dodatni podsticaj da dođemo do ovoga što smo i uradili i došli do rezultata koji će ostati negde zapisan", kazao je Radonjić i dodao da mu je nebitno da li Zvezda domaće utakmice igra u "Pioniru" ili "Areni", sve dok se pobeđuje.

Radonjić je ponovio da je sam plasman u TOP 16 fazu izvanredan uspeh, s obzirom na mladost ekipe.

"Ovaj tim tek treba da se gradi i stiče ono što je potrebno kako bi ostvario ono što svi očekujemo od Zvezde, kako ove sezone, tako i u narednom periodu", dodao je trener crveno-belih.

Prema njegovim rečima, ekipa se nije opterećivala zbog četiri uzastopna poraza u Evroligi i da je pobeda nad ekipom Budućnosti u regionalnom takmičenju mnogo značila.

Radonjić je kazao da Stefan Jović zbog manje povrede neće igrati u narednom susretu, protiv Solnoka u Jadranskoj ligi.

Zvezda će u sledećem kolu Evrolige u četvrtak dočekati litvanski Žalgiris.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 30.01.2015
01:59

Samo mi nije jasno kako Radonjic misli ovo "mlada ekipa", ko je ovdje mlad osim Dangubića i Luke Mitrovića? Ono istinski mlad, da se kaže da nije formiran igrac, a da ne pricamo sto vecina ima iznad 25 godina. Mislim na igrače sa najvećom minutažom i one koje najviše koristi u rotaciji.

avatar
Anonymous
Friday, 30.01.2015
19:52

Za tvoju informaciju, prema zvanicnom sajtu ABA lige, Partizan, za koga se stalno govori da ima dosta mlad tim, ima gotovo isti prosek godina kao i tim Zvezde, s' tim da Partizan ima 18 igraca na spisku, a Zvezda 14, od kojih igra sva takmicenja sa 10 igraca (Rebic, Cvorovic, Kaplanovic i Tejic prakticno ne igraju). Prosek Zvezdinog tima je izmedju 22-23 god. Sto se tice prve postave Mitrovic ima 21 god, Kalinic 23, Marjanovic 25, Blazic 24, Wilijams kao najstariji u ekipi ima 29. Druga postava je jos mladja tako da tvoj komentar da "vecina ima vise od 25 god" je totalno netacan. U poredjenju sa drugim timovima u EL, ovaj Zvezdin tim je zaista mlad i neiskusan i to je cinjenica. Uprkos velikim problemima sa umorom, malim rosterom (zaista veliki problem na poziciji 4), i utakmicama na svaka 2-3 dana, bez preko potrebnog pojacanja, ova ekipa nastavlja da pobeduje i da pruza odlicne partije i niko ne moze osporiti i umanjiti uspeh i dosadasnje rezultate ovog zaista mladog i odlicnog tima.