Radonjić: "Duel sa Valensijom ne rešava ništa"

Autor: Beta Beta
sreda 29.10.2014.
13:54
Izvor: Beta

Strateg Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da su sve ekipe u grupi "D" izjednačenje i da će pitanje plasmana u TOP 16 fazu verovatno biti rešavano u poslednjem kolu.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Valensije u Evroligi mora da igra iznad trenutnih mogućnosti kako bi došla do prilike da pobedi.

"Valensija je jedan od najboljih španskih klubova, uz Real i Barselonu. Oni su prošle sezone osvojili Evrokup, pa su stekli pravo igranja u Evroligi. Navijači moraju da daju energiju timu da odigra iznad trenutnih mogućnosti i dodje do prilike da savlada Valensiju", rekao je Radonjić.

Crvena zvezda Telekom dočekuje u četvrtak špansku Valensiju u trećem kolu Grupe "D" Evrolige. Crveno-beli su u prva dva kola upisali po jednu pobedu i poraz, dok Valensija ima dva poraza.

Radonjić je kazao da Valensija ima kvalitetan tim i da na njihovu igru mora da odgovori čvrsto i da igra koncentrisano svih 40 minuta.

"Zadržali su najveći broj igrača, uz određene korekcije, ali zaslužuju apsolutno poštovaje. Dobro znaju da kazne svaku nepažnju i opuštanje. Očekujem da će igrati u punom sastavu i da će se (Bojan) Dubljević, njihov najbolji igrač iz prošle sezone vratiti u tim", kazao je Radonjić.

Trener Zvezde je naveo da je zdravstveno stanje u ekipi dobro.

On je ocenio da su u Grupi "D" veoma kvalitetne ekipe i da može da se desi da poslednje kolo odluči o prolazu u Top 16 fazu.

"Svi su kvalitetni. Olimpijakos je svojom igrom pokazao da će ostvariti najviše pobeda u grupi, ali mora da se ide od kola do kola, takav je sistem takmičenja. Ima još osam utakmica i svašta može da se desi. Sutrašnja utakmica ništa neće rešiti", kazao je Radonjić.

Košarkaši Zvezde će u narednih sedam dana igrati protiv Valensije i Olimpijakosa u Evroligi i Budućnosti u Jadranskoj ligi, a Radonjić da se sezona neće "lomiti" u tih sedam dana.

Meč između Zvezde i Valensije igra se sutra od 19.00 u beogradskoj "KombankAreni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke