Radonjić: ''Dobro smo se iscrpeli'', Zuros: ''Biće bolje u plej-ofu''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.03.2017.
23:52
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Trener Crvene zvezde mts istakao da njegov tim nije nimalo lako došao do pobede nad Podgoričanima, a njegov kolega sa klupe Budućnosti bio je veoma kritičan prema svojim igračima.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Crvena zvezda mts je večeras savladala Budućnost sa 82:66, u poslednjoj utakmici 26. kola ABA lige, a posle meča trener Zvezde Dejan Radonjić je podsetio na sve probleme sa kojima se suočava njegov tim u poslednje vreme.

''Meč je bio veoma težak, kao što smo očekivali. I to iz više razloga. Igrali smo protiv tima koji ima kvalitet i ogromno iskustvo, a za koji smo znali da će biti veoma motivisan s obzirom na važnost meča.

Bio je teško i zbog svih okolnosti u kojima se nalazimo, koje nas pritiskaju već duže vreme i zbog kojih smo primorani da se prilagođavamo. Ti momenti nisu dobri, pogotovo za situaciju u kojoj se nalazimo.

Vraćaju nam se igrači iz povreda, menjaju se pozicije, a pri tome treba da se vratimo u ritam i na neki nivo kada je u pitanju uigranost. Situacija je dosta kompleksna.

Budućnost je dobro igrala u prvom poluvremenu, za razliku od nas. Nakon toga smo se dobro iscrpeli, uspeli da kontrolišemo kvalitet protivnika i da dođemo do pobede. Već sada razmišljamo šta nas čeka sutra'',
izjavio je Radonjić.

Trener Budućnosti Ilijas Zuros veoma je nezadovoljan onim što su njegovi igrači pokazali u drugom poluvremenu, ali veruje da će u plej-ofu biti drugačija slika na terenu.

''Crvena zvezda je igrala mnogo bolje i zaslužila pobedu. Čestitam treneru Radonjiću i svim njegovim saradnicima na sjanom poslu koju su napravili ne samo na ovom meču, već cele sezone u ABA i Evroligi.

O mom timu neću reći ništa. Sve što sam imao da kažem, rekao sam u svlačionici.

Takođe, želim da čestitam navijačima. Napravili su sjajnu atmosferu. Ne samo sada, već to rade na svakoj utakmici. Crvenoj zvedi želim sve najbolje u Evroligi.

A, mi ćemo se opet sresti u plej-ofu. Očekujem da tada igramo bolje.

To što smo igrali u drugom poluvremenu, to nije košarka. Crvena zvezda je favorit ABA lige. Već godinama radi dobar posao, ima istu bazu igrača, talente, istog trenera i dosta je napredovala. Ali mi ćemo dati 100 odsto na svakoj utakmici. I videćemo'',
izjavio je Zuros.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke