Radonjić: "Cibona u ovom sastavu ima kvalitet za vrh"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 29.11.2015.
15:41
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Ekipa Crvene zvezde dočekuje Cibonu u okviru 12. kola ABA lige, Dejan Radonjić najavljuje još jednu neizvesnu utakmicu.

aba-liga/Cedevita/MarinSušić
aba-liga/Cedevita/MarinSušić

Povezane vesti

Nekadašnji šampion ABA lige i ekipa koja ima bogatu istoriju, Cibona, u ponedeljak od 17 časova gostuje u Pioniru zvanićnom šampionu ovog takmičenja, Crvenoj zvezdi Telekom.

pred ovu utakmicu oglasio se i Dejan Radonjić, šef struke Crvene zvezde.

"U goste nam dolazi klub sa izuzetno bogatom istorijom. Nakon osvajanja ABA lige ušao je u jednu fazu stabilizacije. Cibona je u ovu sezonu ušla sa timom koji očigledno nije mogao da odgovori željama i ambicijama. Ali, sada, u jedno totalno drugačijem ambijentu nam dolazi u Pionir.

Napravljen je niz promena koje su pozitivno uticale na tim i podigle njegov kvalitet. Sada imaju tim koji sigurno može da odgovori na sve izazove u ABA ligi.

Da je u ovom sastavu počela sezonu, siguran sam da bi se Cibona sada borila za sam vrh. Tu su sada igrači iza kojih su velike karijere, kao i mladi sa velikim talentom. Protiv nas će biti rasterećeni sa željom da iskoriste naš imperativ"
, rekao je Radonjić.

"Moramo da odgovorimo na obavezu koja je pred nama. Da kvalitetnom odbranom, maksimalnom koncentracijom i ozbiljnim pristupom pokušamo da kontrolišemo situaciju. Cibona zaslužuje apsolutni respekt. Ne smemo da dozvolimo da njena rasterećenost i iskustvo dođu do izražaja.

Mi smo ti koji moramo da nametnemo kvalitet. Svesni smo da neće biti lako. Iza nas je jedan trening posle Reala. Ali, moramo da budemo da visini zadatka. Pri tome, očekujem i veliku podršku sa tribina. Kod svih evroligaških ekipa prisutne su oscilacije. Mi smo pored toga opterećeni problemima, zbog čeka nam je pomoć navijača još potrebnija"
, istakao je Radonjić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke