Radonjić: ''Briljantna sezona, ušli smo u istoriju Zvezde!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 30.04.2015.
23:16
Izvor: Beta

Zaista mnogo razloga za zadovoljstvo ima Dejan Radonjić ove sezone. Brojne pobede su krunisane i trofejima, a zvanično najbolji trener u regionu ove sezone je svestan da je sa svojim igračima već ostvario istorijski podvig.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je njegova ekipa zasluženo osvojila šampionsku titulu u Jadranskoj ligi, pošto je cele sezone igrala dobro.

"Znali smo da nas čeka teška serija, odigrali smo juče težak meč, mnogo nam je značilo što se Maik Cirbes vratio na parket. Od prvog dana smo prvom mestu u Jadranskoj ligi i do kraja smo ostali na toj poziciji. Ove sezone smo potpuno zasluženo osvojili šampionski prsten", rekao je Radonjić posle utakmice.

Košarkaši Zvezde osvojili su prvu titulu u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Zagrebu pobedili Cedevitu sa 89:78 i u finalnoj seriji slavili sa 3:1.

Zvezda je u regularnom delu sezone pretrpela samo dva poraza, kao i dva poraza u plej-ofu od Partizana i Cedevite.

"Ovo je bila briljantna sezona. Osvojili smo ABA ligu i Kup, ušli smo u TOP 16 fazu Evrolige i napravili velike pobede protiv velikih timova. Zasluženo smo ušli u istoriju Zvezde", rekao je Radonjić.

Govoreći o večerašnjem meču Radonjić je naveo da je zadovoljan reakcijom ekipe na sinoćni poraz od Cedevite.

"Bili smo raspoloženi u napadu, u prvom delu meča smo stekli prednost, taktički smo odigrali dobro i zadovoljan sam", rekao je on i dodao da povreda Maika Cirbesa nije bila problematična i da se posle nekoliko dana nemački košarkaš vratio u tim i večeras dobro odigrao.

Radonjić je rekao da je Cedevita opravdala plasman u finale regionalnog takmičenja.

"Ove godine se igrao plej-of i potpuno je opravdano donesena takva odluka. Serija je bila odlična, Cedevita je pokazala zbog čega je u finalu. Mi smo imali veliku pobedu i potrošnju protiv Partizana, a Cedevita je odigrala sjajno, uspela je da izbori majstoricu protiv Budućnosti, iako je imala lošiju startnu poziciju pred plej-of", rekao je on.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je srećan zbog trofeja, ali da je cilj ekipe da osvoji "triplu krunu" ove sezone. Crveno-beli su osim Jadranske lige osvojili i Kup Radivoja Koraća, a takmiče se i u domaćoj KLS.

"Malo su vruće glave. Ovo je veliki uspeh cele ekipe, za ovo smo radili i trenirali, vratilo nam se u pravom trenutku. Toliko godina je Zvezda čekala ovo... Ponosan sam na celu ekipu i stručni štab i sve koji su pomogli da ostvarimo cilj", rekao je on.

"Ovo je drugi trofej u sezoni. Ostao je još jedan, nećemo se zadovoljiti sa dva, želimo 'triplu' krunu", dodao je Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdas od rodjenja
Friday, 01.05.2015
09:47

To je samo pocetak jedne duge dominacije.

avatar
Patrick Bateman
Thursday, 30.04.2015
23:59

Dejo majstore pa ti si bog!

avatar
Sport Bili
Thursday, 30.04.2015
23:48

Cek, koje Zvezde??

avatar
Lebron
Friday, 01.05.2015
00:27

Ček,one koja igra EL...večeras neko napisao da se odigrao večiti derbi u odbojci između Zvezde i partizana VIZURE,od kad je to večiti derbi...kme

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 02.05.2015
17:22

Ne postoji Vizura u muskoj odbojci, to je i dalje veciti derbi sve dok i u tom sportu ne odete pod okrilje nekog privatnika kao u kosarci i vaterpolu, a dobijate pare i razne druge povlastice tipa ogroman budzet i F4 u Beogradu kao da ste toboze drzavni klub.

avatar
mclaud kg
Thursday, 30.04.2015
23:48

Tako je kapitenu nas.Da se sezona iz snova krunise na najbolji moguci nacin.Svaka cast sampioni!

avatar
Smak
Thursday, 30.04.2015
23:31

Čestitke za Radonju! I respekt! On je selektirao i vodio ovaj tim tokom sezone. Radio je pod enormnim pritiskom, merili smo mu svaku grešku, mnogi su ga terali posle svakog poraza, ali je čovek izdržao sve i doneo nam veliku radost. Nije lako raditi u Zvezdi, toliko sušnih sezona stvorile su pritisak do neba. Nadam se da ovim trofejom počinje jedna nova, lepa era u srpskoj košarci. Na redu je KLS trofej kao jagoda na šlagu na torti. :)

avatar
Pera Zambula opet
Friday, 01.05.2015
13:29

Lepo je sto se nadas, ali susna sezone se nastavlja sto se tice maticne Zvezde, ovo je svi znamo ciji klub i ovo ne moze niti ce biti pripsano vama, jer to pravno ne moze da se izvede. A sto se tice pritiska do neba to se videlo svih ovih godina, bilo je tuzno t ogledati kao i sada sto je tuzno kako navijate za tudji klub i ubedjujete se da je vas, ali ovaj klub ne pripada sportskom drustvu Crvena Zvezde, na pecatu kuba stoji i Telekom sto znaci da je to u statutu kluba, neko bese izjavio da FMP-u niko ne moze da zabrani kako ce da se zove, ako to vama nije jasno onda nemam sta vise da kazem :) Pametnom sasvim dovoljno.

avatar
Zoran Stevic
Friday, 01.05.2015
22:42

Jel se vama nastavljaju susne godine, Zumbule??nSta pise u vasem statutu, hocete li da igrate Euro-ligu sledece sezone??

avatar
piramida
Friday, 01.05.2015
22:00

pre nego sto pocne da lupas pogledaj sporazum izmedju FMPa i Crvene zvezde. da si zaista pamenta ne bi lupetao. jer pametni ne lupetaju. pametnom dovoljno ;) :D

avatar
Pera Zambula opet
Friday, 01.05.2015
15:15

Mene nista ne boli, ja nemam nista protiv kad je neko bolji kao sada Zvezda Telekom. Nego ti i slicni bi zeleli da nas boli poraz, da propadnemo ali nece to tako bas ici :) Sto se tice Zvezda ili FMp kao sto sam napisao u komentaru, meni je samo istina bitna, nema to kod mene kad izgubi ovako a kad pobedi onako...protsto fmp je fmp i tu nema rpomene. Pozdrav za tebe.

avatar
Smak
Friday, 01.05.2015
14:27

Standardna izlizana priča, kad Partizan dobija onda smo Zvezda, kad gubi onda smo FMP. Znam da vas boli, mnogo vas boli, ali ono, šta da vam radim.