Radonjić bi pobedom da započne godinu, Kinsi silno motivisan!

Autor: Beta Beta
nedelja 03.01.2016.
14:40
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa želi da pobedi Cedevitu u predstojećoj utakmici u Jadranskoj ligi, kako bi obezbedila što bolji plasman uoči plej-ofa.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Košarkaši Zvezde sutra od 18 časova u hali Pionir igraju protiv Cedevite, utakmicu 18. kola Jadranske lige. To je duel ekipa iz vrha tabele, zagrebački tim je drugi sa 14 pobeda i tri poraza, a Zvezda ima pobedu manje na trećem mestu.

"To je evroligaški duel sa Cedevitom koja je konkurent za najviši plasman uz Budućnost i Megu, koja je maltene obezbedila plasman u plej-of. Cedevita igra dobro na dva fronta, napravila je veliki uspeh plasmanom u Top 16 Evrolige.

Želimo dobro da odigramo kako bismo lakše došli do drugog mesta pred plej-of"
, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Cedevita je u prvom delu takmičenja pobedila Zvezdu, a Radonjić je rekao da ta utakmica ne može da se poredi sa sutrašnjom, pre svega zbog promena u njegovoj ekipi i dolazaka novih igrača.

"Neće biti lako, svesni smo teškog zadatka. Cedevita je pokazala kvalitet i iskustvo i diže se kroz takmičenje u Evroligi. Želimo pred našim navijačima da dobro započnemo novu godinu", rekao je trener crveno-belih.

On je dodao da je Cedevita pobedama u Evroligi nad Makabijem i Milanom pokazala da može dobro da igra na gostujućem terenu, ali da njegova ekipa zna šta je čeka.

"Ali i oni treba da znaju šta ih čeka kod nas. Oni su u krugu ekipa koje će se boriti za prvo mesto. Još ne znamo šta nam to prvo mesto donosi, ali svi želimo da budemo prvi", rekao je Radonjić.

Radonjić je naveo da je novi košarkaš Zvezde Tarens Kinsi motivisan, da je obavio jedan trening i da je u dobrom stanju, ali da je potrebno malo vremena da se adaptira, kao i u slučaju plejmejkera Vasilija Micića.

"Kinsi je došao iz takmičarskog ritma, nema nikakvog razmišljanja i opterećenja da bi se trebalo raditi nešto drugo u vezi s njim. Nije mala stvar, imamo dva nova igrača. Micić je obavio nekoliko treninga i potrebno je vremena da se ekipa uigra. Pred nama su jaki protivnici, ali on je došao spreman", rekao je Radonjić.

Radonjić je naveo da su svi igrači, osim ranije povredjenog Luke Mitrovića spremni za utakmicu sa Cedevitom, uključujući i Stefana Jovića, koji je dobio udarac tokom duela sa Efesom u Istanbulu.

"Postojala je bojazan da je nešto ozbiljnije, ali ne radi se o povredi, samo je dobio udarac i nije mogao da nam pomogne oko odluke oko poslednjeg napada u Istanbulu", rekao je Radonjić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke