Radonja "prorok" - Sve se odvija kako je rekao...

Autor: Beta Beta
ponedeljak 24.10.2016.
08:34
Izvor: Beta

Zvezda je pobedila i to je najvažnije. Stvari onakve kakve je trener crveno-belih i očekivao da će biti...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Deajn Radonjić rekao je večeras da je njegova ekipa protiv Igokee ostvarila primarni cilj, osvojila bodove, i dodao da očekuje još mnogo oscilacija u igri ove sezone.

"Što se tiče osnovnih stvari u večerašnjem duelu to smo uradili, a to je da osvojimo bodove, odnosno zabeležimo pobedu. U najavi sam rekao da nas čeka težak meč i tako se ispostavilo. Izgleda da se stvari odvijaju sve onako kako sam rekao, samo se nadam da neće samo ove teške"
, rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je večeras u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedila Igokeu sa 68:66 u šestom kolu Jadranske lige, te na taj način zadržala maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

"Dobar start utakmice, delovalo je da će biti lako, ali ipak se videlo u drugoj četvrtini da neće biti tako, iako je postajla solidna razlika da imamo odredjenu kontrolu. Početak treće četvrtine napadački nije bio onakav kakav treba i kako možemo. Igokea je to vešto koristila, iako smo mi i dalje igrali dobru odbranu. Iz te odbrane nismo uspevali da damo lake poene pa smo ušli u tu penal završnicu koju smo rešili u našu korist"
, rekao je Radonjić.

On je dodao da očekuje još mnogo sličnih mečeva ove sezone i izrazio nadu da će svaki biti završen pobedom njegove ekipe. Zvezda je večeras pogodila samo četiri šuta za tri poena iz 22 pokušaja, a Radonjić je rekao da ga to ne brine mnogo.

"Bez obzira na te slabosti u statistici treba biti svestan da mnogo toga treba da uradimo kako bismo ostvarili dobar rezultat. Imali smo ove sezone i mnogo bolje statistike i to je navelo na razmišljanje, a čak i više od razmišljanja da će tako stalno biti, ali to bi onda bila igrica. Ovo je živa stvar. Biće u ovom rasporedi i sistemu takmičenja još dosta oscilacija", rekao je on.

Trener Igokee Dragan Bajić ocenio je da je njegova ekipa s mnogo grča i poštovanja počela večerašnju utakmicu i da je to jedan od uzroka poraza.

"Ovo je druga utakmica u nizu da gubimo na jednu loptu. Mislim da smo s dosta grča i respekta ušli u utakmicu i nismo ispoštovali neke dogovore u fazi odbrane i napada na početku. Celo poluvreme je bilo potrebno da se probudimo i igramo našu igru. Trebalo je da iskoristimo Zvezdin umor u prvom delu i da imamo manji zaostatak posle 20 minuta, a na kraju bismo možda i dobili utakmicu", kaže Bajić.

On je dodao da se njegova ekipa okreće utakmici protiv Cedevite i poželeo Zvezdi "mnogo uspeha" u Evroligi i Jadranskoj ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke