Radnički KG postaje Radnički Niš?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.08.2014.
19:05
Izvor: Sportske.net, JUZNEVESTI.COM

Sve je izvesnije da kragujevački ljubitelji košarke naredne sezone neće imati svog predstavnika u Jadranskoj ligi. Prvi čovek Radničkog Ivan Grujin sada ozbiljno razmišlja da klub preseli u Niš. Pitanje je, međutim, da li im Nišlije mogu obezbediti bolje

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Neizvesnost oko učešća Radničkog u ABA ligi naredne sezone i dalje traje, a kako vreme prolazi, sve su manji izgledi da će ovaj klub ostati u Kragujevcu.

Naime, predsednik Radničkog Ivan Grujin potvrdio je u razgovoru za niške ''Južne vesti'' da je ''realna'' opcija da se klub iz Kragujevca preseli u Niš, a da bi se to dogodilo, neophodna je veća podrška lokalne vlastio od one koju u ovom trenutku klub ima u Kragujevcu.

Ideja je, naime, da se Radnički fuzioniše sa ekipom Konstantina i da se formira klub pod imenom Radnički Niš.

''Postoji velika mogućnost da u ovom trenutku, kada je u Kragujevcu malo teža situacija, zajednički sa Konstantinom napravimo projekat da se igra Jadranska liga. Mislim da je uz dobru volju to i realno i Niš bi najviše profitirao. A koliko će čelnici grada prepoznati tu ideju kao dobru i nešto što može da doprinese razvoju sporta, ja to ne znam...'', istakao je Grujin.

Ali, gradonačelnik Niša Zoran Perišić kao da baš i nije oduševljen ovom idejom.

''Mi imamo svoj klub i na pamet mi ne pada da, pored postojećeg kluba, nudim novac koji Grad nema. Ali ako postoji neka ideja koju će sportska javnost prihvatiti i realizovati, biću otvoren za pregovore'', objašnjava Perišić.

Bilo kako bilo, vreme brzo prolazi, pa za neke duže pregovore i nema prostora. A najgore od svega bi bilo da klub jednostavno - nestane...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke